Spektakl u Areni, crno-beli u Barseloni

Izvor: RTS, 17.Okt.2013, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl u Areni, crno-beli u Barseloni

Crvena zvezda - Lokomotiva Kubanj 42:38 (poluvreme). Srpski pohod na Evroligu! Večerašnjim mečevima u Beogradskoj areni i Barseloni, srpski timovi počinju kampanju u novoj sezoni, po mnogima nikad jače Evrolige. Spektakl u Areni, gde Crvena zvezda vodi na poluvremenu protiv Lokomotiva iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kubanja. Dva sata kasnije (21) Partizan svoj meč u Blaugrani igra protiv moćne Barse.

19.40 - Poluvreme u Areni, Zvezda posle preokreta vodi sa 42:38. 

19.19 - Na kraju prve četvrtine, Lokomotiva Kubanj vodi u Beogradu sa 30:20. 

19.01 - Počeo je meč u Beogradu, gde Zvezda igra u Evroligi, prvi put posle 14 godina. 

19.00 - Zvezda: Lazić, Marjanović, Mitrović, Nelson, Šilb. Lokomotiva: Braun, Bikov, Hendriks, Simon, Vilijams. Na klupi su: Blažič, Cvetković, Dženkins, Katić, Radenović, Ristić, Simonović za Zvezdu, a Grigorijev, Jasaitis, Kalnietis, Likodej, Marić, Zukanenko, Zubkov za Lokomotiv.

18.59 - Impresivna atmosfera u Areni...

15.07 - Rukovodstvo KK Crvena zvezda Telekom je odlučilo da u promet pusti još 1000 ulaznica za navijačku tribinu Sever po ceni od 600 dinara. Ove ulaznice kao i veoma mali broj karata za nivo 200 kojih još ima u opticaju mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a.

14.22 - Interesovanje za večerašu utakmicu je ogromno a podršku crveno-belim košarkapima pružiće i kolege iz ostalih klubova sportskog društva Crvena zvezda. U Areni će biti i crveno-beli vaterpolisti, rukometaši, odbojkaši, košarkašice, odbojkašice i fudbaleri.  

13.44 - Košarkaški klub Crvena zvezda moli navijače da što ranije dođu u Arenu kako se ne bi stavrale gužve na ulazima jer će kontrola biti rigorozna. Kapije najveće balkanske dvorane otvaraju se u 16.30 

13.13 - Do podneva je prodatao 19.000 karata za utakmicu Crvena zvezda - Lokomotiva. Očekuje se da i ostale karte budu prodate do početka meča i da se postavi novi rekord Arene. 

Beograd je opet u centru pažnje evropske košarkaške javnosti. Crvena zvezda se posle duže pauze vraća u najelitnije evropsko takmičenje - u Beogradsku arenu stiže moćna Lokomotiva Kuban. "Delije" spremaju spektakl, a verovatno će rekord po broju posetilaca u najvećoj srpskoj dvorani biti oboren. Meč počinje u 19 časova.

Crveno-beli u meč prvog kola Grupe D ulaze sa velikim očekivanjima, ali i velikim pritiskom. Njihove pristalice su (pre)dugo čekale da njihovi ljubimci ponovo igraju u eliti.

Zvezda je u novu sezonu ušla sa prilično izmenjenim timom. Trener Dejan Radonjić "skockao" je tim po svom ukusu i u skladu sa svojom trenerskom filozofijom - odbrana donosi pobedu. Stigli su na Mali Kalemegdan sjajni odbrambeni igrači (Blažič i Radenović), inteligentni i atipični Amerikanci (Šilb i Dženkins), gorostasni centar Boban Marijanović. Uz starosedeoce Katića, Simonovića, Nelsona, Lazića, Cvetkovića i Mitrovića, to svakako jeste respektabilan i snažan tim, što je prošlog vikenda na svojoj koži najbolje osetio Radnički.

Ipak, Evroliga je nešto sasvim drugo, nešto mnogo ozbiljnije i nešto u čemu Zvezda nema previše iskustva. Ipak, ima navijače kao retko ko na Starom kontinentu, a videćemo šta će preovladati. Da li će (pre)puna Arena za crveno-bele biti podsticaj ili kočnica ...

Lokomotiva je veoma snažan tim, ali mnogima i dalje nepoznanica. Predvođeni Amerkancem Vilajmsom, Litvancem Kalneitisom i Australijancem srpskog porekla Aleksom Marićom, jesu veoma respektabilan tim. U Beograd dolaze po pobedu i dobar start u Evroligi, pa Zvezdu svakako čeka veoma težak zadatak.

Meč u Begradskoj areni počinje u 19 časova.

Po završetku utakmice u Beogradu, pažnja srpske košarkaške javnosti seli se u Barselonu, gde gostuje naš prvak Partizan. Meč u Blaugrani počinje u 21 čas, a silno pojačana ekipa Ćavija Paskala apsolutni je favorit u ovom meču. Ipak, Partizan je favoritima u ovom takmičenju često umeo da pomrsi konce.

Crno-beli su zadržali okosnicu tima, od nosilaca igre otišao je samo Vladimir Lučić, a kao zamena stigao je sjajni Amerikanac Terens Kinsi. Uz francusku vezu Lovernj-Vesterman, podupretu srpskim dvojcem Bogdanović-Milosavljević, predstavlja ipak tim za poštovanje i u evropskim okvirima.

Barsa je prošle sezone podbacila u oba, za njih najvažnija takmičenja - nisu osvojili trofej ni u Evroligi niti u domaćem šampionatu. Ove godine ne sme biti tako. Zato su i stigli renomirani evropski igrači - Macej Lampe i Bostijan Nahbar. Uz ionako moćan tim sa Navarom, Tomićem i Džavajem, stvarno "ulivaju strah u kosti".

Partizan je u glavnom gradu Katalonije umeo da iznenadi, trener Vujošević je iskusan i zna da ekipu pripremi za ovakve mečeve, tako da nas očekuje veoma zanimljiv meč iako su mnogi već prežalili crno-bele. Susret počinje u 21 sat.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.