Zvezda ruši Lokomotivu, Pratizan protiv Barse

Izvor: RTS, 17.Okt.2013, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ruši Lokomotivu, Pratizan protiv Barse

Srpski pohod na Evroligu! Večerašnjim mečevima u beogradskoj Areni i Barseloni, srpski timovi počinju kampanju u novoj sezoni, po mnogima, nikad jače Evrolige. Spektakl ćemo od 19 sati gledati u Areni gde Crvena zvezda dočekuje rusku Lokomotivu Kuban. Dva sata kasnije (21) Partizan igra svoj meč u Blaugrani protiv moćne Barse.

Beograd je opet u centru pažnje evropske košarkaške javnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvena zvezda se posle duže pauze vraća u najelitnije evopsko takmičenje - u beogradsku Arenu stiže moćna Lokomotiva Kuban. Delije spremaju spektakl a verovatno će pasti rekord u broju posetilaca u najvećoj srpskoj dvorani. Meč počinje u 19 časova.

Crveno-beli u meč prvog kola grupe D ulaze sa velkim očekivanjima ali i velikim pritiskom. Njihove pristalice su (pre)dugo čekali da njihovi ljubimcu ponovo igraju u eliti.

Zvezda je u novu sezonu ušla sa prilično izmenjenim timom. Trener Dejan Radonjić je "skockao" tim po svom ukusu i u skladu sa njegovom trenerskom filozofijom - odbrana donosi pobedu. Stigli su na Mali Kalemegdan sjajni odbranbeni igrači (Blažič i Radenović), inteligentni i atipični Amerikanci (Šilb i Dženkins), gorostasni centar Boban Marijanović. Uz starosedeoce Katića, Simonovića, Nelsona, Lazića, Cvetkovića i Mitrovića to svakako jeste respektabilan i snažan tim, što je najbolje na svojoj koži osetio Radnički prošlog vikenda.

Ipak, Evroliga je sasvim nešto drugo, nešto mnogo ozbiljnije i nešto u čemu Zvezda nema previše iskustva. Ipak, ima navijače kao retko ko na Starom kontinnetu a videćemo šta će preovladati. Da li će (pre)puna Arena biti podsticaj ili kočnica za crveno-bele...

Lokomotiva je veoma snažan tim, ali mnogima i dalje nepoznanica. Predvođeni amerkancom Vilajmsom, litvancem Kalneitisom i australijancem srpskog porekla Aleksom Marićom jesu veoma respektabilan tim. U Beograd dolaze po pobedu i dobar start u Evroligi i Zvezdu svakako čeka veoma težak zadatak.

Meč u Begradskoj Areni počinje u 19 časova.

Po završetku utakmice u Beogradu, pažnja srpske košarkaše javnosti seli se u Barselonu, gde gostuje naš prvak Partizan. Meč u Blaugrani počinje u 21 čas a silno pojačana ekipa Ćavija Paskala je apsolutni favorit u ovom meču. Ipak, Partizan je često umeo da da pomrsi konce favotirima u ovom takmičenju.

Crno-beli su zadržali okosnicu tima, od nosioca je otišao samo Vladimr Lučić a kao zamena stigao sjajni Amerikanac Terens Kinsi. Uz francusku vezu Lovernj-Vesterman podupretu srpskim dvojcem Bogdanović-Milosavljević predstavlja ipak tim za poštovanje i u evropskim okvirima.

Barsa je prošle sezone podbacila u oba, za njih najvažnija takmičenja - nisu napravili ništa ni u Ervroligi niti u domaćem šampionatu tj. ostali su bez trofeja. Ove godine ne sme biti tako. Zato su i stigli renomirani evropski igrači - Macej Lampe i Bostijan Nahbar. Uz ionako moćan tim sa Navarom, Tomićem i Džavajem stvarno "ulivaju strah u kosti".

Partizan je umeo da iznenadi u glavnom gradu Katalonije, trener Vujošević je iskusan i zna da pripremi ekipu za ovakvve mečeve i očekuje nas veoma zanimljiv meč iako su mnogi već prežalili crno-bele. Početak susreta je u 21 sat.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Beogradska Arena,   Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Spektakl u Areni, crno-beli u Barsi

Izvor: RTS, 17.Okt.2013

Srpski pohod na Evroligu! Večerašnjim mečevima u Beogradskoj areni i Barseloni, srpski timovi počinju kampanju u novoj sezoni, po mnogima nikad jače Evrolige. Spektakl ćemo od 19 sati gledati u Areni, gde Crvena zvezda dočekuje rusku Lokomotivu Kuban. Dva sata kasnije (21) Partizan svoj meč u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.