Rukometašice: Hladne glave u finale

Izvor: B92, 19.Dec.2013, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice: Hladne glave u finale

Golman ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Tomašević rekla je da ne zna mnogo o selekciji Poljske, ali da računa na plasman u finale SP.

"U odnosu na prošlu godinu smo iskusnije, zrelije i staloženije. Igramo dobro, ali ne smemo da se opuštamo. Protiv Poljske moramo biti smirene, hladne glave i tako ćemo otići dalje. Ne znam ništa o Poljskoj, ali računam na pobedu, i na Dansku u finalu. Želim samo da uživam u rukometu", rekla je Tomaševićeva.

Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se polufinalu Svetskog prvenstva sastati sa Poljskom u petak od 18h u Kombank areni.

Pivot Dragana Cvijić ocenila je da je u polufinalu teško ko god da je protivnik.

"Poljska je dobra ekipa, nimalo naivan protivnik, ali bilo bi teško u polufinalu i da nam je došao Alžir. Verujem u pobedu i ništa drugo me ne zanima, polako nam se ostvaruju snovi", navela je Dragana Cvijić.

Kapiten Andrea Lekić kazala je da očekuje pobedu i da prihvata ulogu favorita.

"Mislim da ćemo uživati u utakmici i radovati se na kraju, ali treba biti obazriv. Poljska je ekipa koja se ne predaje. Oni su bez pritiska napravili rezultat i moraćemo da budemo maksimalno koncentrisani, uostalom, kao i do sada".

Desni bek Jelena Živković rekla je da očekuje da će Srbija uspeti da nađe najslabiju kariku u igri Poljske.

"Videćemo šta će biti, ali pobedu uvek očekujemo. Biće jako teško jer Poljakinje imaju veliki potencijal, mnogo rotacija na bekovima, ali ćemo se spremiti, tražićemo im najslabiju kariku", rekla je Živkovićeva.

Jedna od najzaslužniji za uspeh protiv Norveške bila je Sanja Damnjanović.

"Presrećne smo, osećaj je fenomenalan, ali još nije vreme za slavlje. Slavićemo 22. decembra. I ovo je veliki uspeh, ali kada si sportista, onda sanjaš zlato", rekla je Damnjanovićeva.

U drugom polufinalu Svetskog prvenstva od 20.45 sastaće se Brazil i Danska.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rukometašice: Hladne glave u finale

Izvor: B92, 19.Dec.2013

Golman ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Tomašević rekla je da ne zna mnogo o selekciji Poljske, ali da računa na plasman u finale SP..."U odnosu na prošlu godinu smo iskusnije, zrelije i staloženije. Igramo dobro, ali ne smemo da se opuštamo. Protiv Poljske moramo biti smirene,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.