Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama nije siguran da li će se sastati s Duterteom posle pretnji

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da će razmotiri da li će se sastati s filipinskim predsednikom Rodrigom Dutertetom koji mu je zapretio obraćajući mu se s "kučkin sine".

Filipinski predsednik danas je pred odlazaka na samit ASEAN u Laosu poručio Obami da ga ništa ne pita o vansudskim ubistvima narkodilera.

Obama je na konferenciji za novinare na samitu G20 u Hangžuu rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << čuo šta je Duterte rekao i da je pitao svoje saradnike da ispitaju da li će biti "produktivan" sastanak s filipinskim predsednikom.

Na Filipinima je od dolaska Dutertea na vlast 30. juna u ratu protiv droga mimo sudova ubijeno više od 2.000 narko dilera i narkomana.

Duterte je na pitanje novinara pred odlazak na samit ASEAN u Laosu kako će Obami objasniti ta pogubljenja, rekao da je on predsednik suverene države i da račune polaže jedino filipinskom narodu.

"Ja sam predsednik suverene države i davno smo prestali da budemo kolonija. Nemam nijednog gospodara osim filipinskog naroda, baš nijednog. Morate pokazati poštovanje. Ne prosto ispaljivati pitanja. Kučkin sine, prokleću te na tom forumu", rekao je Duterte.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.