Obama se ipak neće sastati sa predsednikom Filipina

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama se ipak neće sastati sa predsednikom Filipina

Američki predsednik Barak Obama neće se sastati sa predsednikom Filipina Rodrigom Duterteom na skupu Saveza zemalja jugoistočne Azije, saopštila je Bela kuća.
Sastanak dvojice državnika je trebalo da se održi na marginama samita Saveza zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) u Laosu, prenela je agencija AP.

Duterte je poslednjih nedelja izložen oštroj kritici svetske javnosti, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je od početka njegovog mandata krajem maja na Filipinima ubijeno više od 2.000 navodnih dilera droge i narkomana, a Obama je planirao da na tu temu razgovara sa njim.
Duterte je, međutim, u ponedeljak izjavio da Obama ne treba da se bavi pitanjem masovnih ubistava narko dilera pod njegovom komandom, ili će mu reći da je "kučkin sin" i psovaće ga na samitu u Laosu.
Portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Ned Prajs je rekao da će se Obama, umesto sa Duterteom, sastati sa predsednicom Južne Koreje Park Geun-hje.
Duterte je danas izrazio kajanje zbog bujice reči koje je izgovorio protiv američkog predsednika Baraka Obame pri čemu ga je nazvao "kučkinim sinom", javlja AFP.
"Iako je naposredan uzrok bio moj žestok komentar na pojedina novinarska pitanja koja su iznela na videlo našu zabrinutost i uznemirenost, žalimo što je to iskazano kroz lični napad na predsednika SAD", saopštio je Duterte.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obama i Duterte: Politika teških reči

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Sep.2016

Do planiranog susreta predsednika SAD Obame i Filipina Dutertea neće doći, a time ni do razgovora o ubistvima više od dve hiljade navodnih dilera droge i narkomana od maja ove godine na Filipinima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.