Obama: Sveobuhvatna revizija politike za oslobađanje talaca

Izvor: Blic, 18.Nov.2014, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Sveobuhvatna revizija politike za oslobađanje talaca

Američki predsednik Barak Obama naredio je sveobuhvatnu reviziju politike administracije vezano za uložene napore da se oslobode Amerikanci koje su otele ekstremističke grupe u inostranstvu, saopštila je danas Bela kuća.

U svetlu sve većeg broja američkih državljana koji su postali taoci terorističkih grupa i surovi način nedavnih slučajeva pogubljenja tri Amerikanca koje su uradili, snimili i objavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pripadnici Islamske države (IS), Obama je naložio relevantnim službama i agencijama, uključujući ministarstvo odbrane, FBI i obaveštajne agencije, da izvrše sveobuhvatnu reviziju načina na koji se američka vlast bavi ovim pitanjima.

Administracija nije mogla da navede sve korake koje je preduzimala da oslobodi taoce, ali je portparol Nacionalnog saveta za bezbednost Bele kuće Alister Beski rekao da će Vašington "nastaviti da ulaže sve potrebne vojne, obaveštajne, policijske i diplomatske napore na otkrivanju (otetih) američkih talaca".

- Ti napori se svakodnevno ulažu - naveo je Beski, prenela je agencija Rojters.

Televizijska mreža ABC Njuz javila je da je zvaničnik Pentagona pisao prošle nedelje kongresmenu Dankanu Hanteru da će "revizija uključiti naglasak na ispitivanje porodičnog angažmana, prikupljanje obaveštajnih podataka i diplomatski angažovanu politiku".

U poslednjih nekoliko meseci, ekstremisti IS su pogubili tri Amerikanaca, uključujući poslednji slučaj Pitera Kasiga čije je surovo pogubljenje u nedelju objavljeno na video snimku te Grupe.

- Cilj (američke) administracije uvek je bio da iskoristi svaki odgovarajući resurs u skladu sa zakonom, da pomogne porodicama da vrate svoje najmilije kući - naveo je Beski.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.