Promena taktike u talačkim krizama?

Izvor: B92, 18.Nov.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promena taktike u talačkim krizama?

Barak Obama traži reviziju politike koja se primenjuje prilikom pokušaja da se oslobode Amerikanci koje su otele ekstremističke grupe u inostranstvu.

Zbog sve većeg broja američkih državljana koji su postali taoci terorističkih grupa, kao i zbog surovog načina pogubljenja trojice Amerikanca, čije snimke su objavili pripadnici ID na internetu, Obama je naložio ministarstvu odbrane, FBI i obaveštajnim agencijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izvrše sveobuhvatnu reviziju načina na koji se američka vlast bavi ovim pitanjima.

Administracija nije mogla da navede sve korake koje je preduzimala da oslobodi taoce, ali je portparol Nacionalnog saveta za bezbednost Bele kuće Alister Beski rekao da će Vašington "nastaviti da ulaže sve potrebne vojne, obaveštajne, policijske i diplomatske napore na otkrivanju (otetih) američkih talaca".

"Ti napori se svakodnevno ulažu", naveo je Beski, prenela je agencija Rojters.

Televizijska mreža ABC Njus javila je da je zvaničnik Pentagona pisao prošle nedelje kongresmenu Dankanu Hanteru da će "revizija uključiti naglasak na ispitivanje porodičnog angažmana, prikupljanje obaveštajnih podataka i diplomatski angažovanu politiku".

U poslednjih nekoliko meseci, ekstremisti ID su pogubili tri Amerikanaca, uključujući poslednji slučaj Pitera Kasiga čije je surovo pogubljenje u nedelju objavljeno na video snimku te Grupe.

"Cilj (američke) administracije uvek je bio da se iskoristi svaki odgovarajući resurs u skladu sa zakonom, da pomogne porodicama da vrate svoje najmilije kući", naveo je Beski.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.