Triujumf Ane Ivanović na startu Rolan Garosa

Izvor: RTS, 24.Maj.2009, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Triujumf Ane Ivanović na startu Rolan Garosa

Ana Ivanović u prvom kolu teniskog turnira Rolan Garos u Parizu pobedila je Saru Erani sa 2:0 u setovima.

Ana Ivanović posle problema sa povredom i propuštenog turnira u Madridu, krenula je u odbranu titule na Grend slem turniru u Parizu.

Sara Erani ima 22 godine i trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zauzima 44. mesto na svetskoj rang listi teniserki.

Ana Ivanović je osma na VTA listi i ovo je bio njen prvi meč protiv Italijanke Sare Erani.

U drugom kolu će igrati sa pobednicom duela između Frncuskinje Kamil Pin i Tajlanđanke Tamarine Tanasugarn.

Ana Ivanović - Sara Erani 2:0 (7:6, 6:3 u gemovima)

Prvi brejk Ana Ivanović načinila je u četvrtom gemu, ali je njena rivalka ekspresno uzvratila u narednom i oduzela je servis srpskoj teniserki.

Sara Erani igra dosta dobro, dok Ivanovićeva još uvek traži svoju igru. Ana nije iskoristila dve brejk lopte, pa je Italijanka kaznila u devetom gemu i preuzela je incijativu.

Srpkinja nije dozvolila protivnici da se dugo raduje, jer je načinila drugi brejk u prvom setu i izjednačila rezultat, a potom je i povela sa 6:5.

U taj brejku prvog seta Ivanovićeva je stekla prednost od 4:1 i potom rutinski privela taj deo igre kraju. Bilo je 7:3 u taj brejku.

Sara Erani propustila je 4 brejk lopte u drugom gemu drugog seta. To kao da je dalo krila Srpkinji, jer je spasila svoj servis, a potom načinila brejk. Ana je za redom osvojila pet gemova.

Sara je uspela da se približi na 5:3 u drugom setu, ali je ubrzo usledio kraj meča. Ivanovićeva je osvojila set sa 6:3 i plasirala se u drugo kolo.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.