Teška vremena u Australiji: Srpkinje nisu primile ovakav udarac 13 godina

Izvor: Prva.rs, 20.Jan.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška vremena u Australiji: Srpkinje nisu primile ovakav udarac 13 godina

Najveći šok bio je ispadanje pete igračice sveta Ane Ivanović koja je došla kao jedan od favorita iz senke koji može da se okiti i trofejom, ali je ona posle sjajnog prvog seta samo, odjednom, pala i pretrpela poraz od velikog autsajdera Lucije Hradecke sa 1:6, 6:3, 6:2.  
 
Perjanica je tako olako pala da nismo ni stigli da razmislimo, a nekoliko sati kasnije izgubili smo u prvoj rundi i drugog predstavnika. Bojana >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Jovanovski je nastavila sa očajnim partijama i u 2015. godini pošto se posle prvog seta skoro predala Roberti Vinči, a Italijanka je slavila sa 7:5, 6:0.
 
Možda posle prvog dana nije bilo vreme za kukanje, jer smo imali još dve predstavnice narednog, pa je situacija i mogla donekle da se popravi, ali je ona postala još gora. Drugi najjači adut u ženskom srpskom tenisu Jelena Janković glatko je eliminisana od Timee Bačinski sa 6:1, 6:4, pa je sve palo na pleća mlade Aleksandre Krunić koja je morala do trijmfa kako bi osvetlala, koliko-toliko, obraz našoj zemlji.
 
Od toga nije bilo ništa, kao ni od Aleksandrine igre sa US opena, a Loren Dejvis je imala muke samo u drugom setu (6:1, 7:5). E, sad, ne bi bila velika očekivanja da četiri teniserke ne zauzimaju mesta u prvih 100 na WTA listi, ili bolje reći, prvih 77.
 
Fed kup reprezentacija odavno nije ono što je bila, razlozi su sakriveni, nejasni, a ovo je samo još jedna potvrda da će teško vratiti svoj sjaj. Slučaj da Srbija, ili tadašnja Srbija i Crna Gora, nema predstavnika u drugom kolu Australijan opena desio se sada već davne 2002. godine.
 
Godinu kasnije je i počeo da se podiže nivo teniske svesti u našoj zemlji, a sve je to išlo u skladu sa uspesima kojih je bilo sve više. Jankovićeva je prva došla na scenu Australijan opena i prekinula post plasiravši se u drugu rundu gde je poražena u tri seta od Amande Kocer (6:2, 4:6, 6:4).
 
Nakon toga, Srbija je uvek imala predstavnicu među 64 najbolje teniserke na Australijan openu - sve do sada.
 
Nije neophodno da se ponovi situacija iz 2008. godine kada je Ana Ivanović došla do finala, ali srpske teniserke, pogotovo Ana i Jelena imaju dovoljno kvaliteta da prođu makar u drugo kolo. Popravni ispit će se čekati do narednog januara, a pre toga bi bilo poželjno da izađu na teren, pokažu ko su i šta su, pa kao i do sada donesu radost našoj zemlji.
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.