Sport uživo: Čuča Beniteza izdalo srce

Izvor: RTS, 31.Jul.2013, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Čuča Beniteza izdalo srce

Kristijan Benitez preminuo usled srčanih problema. Miloš Kostić vodi Zvezdu u Odesi. Ana Ivanović ne planira da živi u Srbiji kada se povuče. Nejmar debitovao za Barselonu. Rat Zdravka Mamića i navijača Dinama u punom jeku. Igrač Atalante na saslušanju zbog vožnje tenka. Italijani i Argentinci igraju za papine oči. Teodosić odbio Fener. Malezijski milijarder sponzoriše FK Sarajevo. Preminuo prvi strelac u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NBA lige. Srpski plivači bez polufinala.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

18.05 - Fudbaler Atalante Đulio Miljačio i njegov klub pozvani su na saslušanje u Italijansku fudbalsku federaciju zbog incidenta sredinom jula kada je igrač sa navijačima vozio tenk! Incident se dogodio 14. jula na ulicama Bergama, kada su navijači Atalante tokom godišnjeg predsezonskog festivala vozili tenk, na kojem je bio i Miljačio, i pregazili dva automobila u bojama rivalskih klubova - Breše i Rome. 

17.56 - Olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usein Bolt naučio je nekoliko fraza na ruskom jeziku, uoči prvenstva sveta u Moskvi, od 10. do 18. avgusta. "Da li su ostali već stigli na cilj", jedno je od duhovitih pitanja koje je na ruskom izgovorio Bolt na konferenciji za novinare. Najbrži čovek svih vremena "iz rukava" je potom izgovorio još jednu rečenicu na ruskom jeziku - "Moje ime je Usein Bolt i dolazim iz Jamajke", da bi završio porukom "Moskva, spreman sam".

17.45 - Francuski teniser Žo Vilfred Conga povukao se sa Rodžers kupa u Monteralu zbog povrede kolena. Osmi teniser sveta nije igrao od 26. juna kada je predao meč drugog kola na Vimbldonu. Conga je rekao da mu je potrebno više vremena za oporavak i da se nada da će biti spreman za Ju-es open narednog meseca. Turnir Masters serije u Montrealu počinje u ponedeljak, dok će se Rodžers kup u ženskoj konkurenciji igrati za dve nedelje u Torontu.

17.33 - Fudbalere Crvene zvezde će u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Černomoreca sa klupe predvoditi trener Miloš Kostić, koji će zameniti suspendovane Slavišu Stojanovića i Bratislava Živkovića.

16.53 - Nekadašnja velika želja Crvene zvezde i bivši igrač Birmingema Kristijan Čučo Benitez preminuo je usled srčanih problema, saopštio je danas njegov poslednji klub, Al Džaiš iz Katara. On je preminuo u 27. godini nakon debija u ovom klubu, koji će pokriti troškove prebacivanja tela Beniteza u rodni Ekvador.

16.10 - Dosadašnji košarkaš Radničkog iz Kragujevca Stefan Sinovec novi je član skopskog MZT-a. On će makednoskom timu provesti narednih godinu dana i sarađivaće sa srpskim trenerom Vladom Vukoičićem.

16.01 - Fudbaleri Crvene zvezde stigli su u Odesu a u avionu je bila sjajna atmosfera. Na put je krenuo i Darko Lazović koji zbog povrede ne može da igra ali je hteo da bude uz ekipu i pruži podršku svojim saigračima.

15.25 - Bivši košarkaš Partizana i Radničkog iz Kragujevca Ratko Varda prešao je u Mega Vizuru, objavljeno je danas na sajtu tog beogradskog kluba. Varda je prvi deo prošle sezone igrao za iranski klub Mahram, a zatim je prešao u Radnički iz Kragujevca. U saopštenju na sajtu ne navode se detalji ugovora. Varda, koji ima 34 godine, tokom karijere je igrao još za Partizan, Detroit, Vašington, Olimpiju, Apolon, Bešiktaš, Kijev, Real Madrid, Menorku, Žalgiris, Himki, Prokom i Azovmaš.

15.10 - Švajcarski skijaš Beat Fojc vratio se treninzima posle devetomesečne pauze zbog povrede levog kolena. "Koleno je sada u redu. Ovde na glečeru gde treniram sneg je mekan, što mi odgovara", rekao je Fojc i dodao da se vraća takmičenjima u novembru u trci u Lejk Luisu, u Alberti. Dvadesetšestogodišnji Fojc pobedio je na pet trka u Svetskom kupu, a u martu prošle godine bio je podvrgnut operaciji kolena, nedugo pošto je za malo izgubio veliki kristalni globus ukupnog pobednika Svetskog kupa od Austrijanca Marsela Hiršera. Fojc je prošlog novembra odlučio da propusti sezonu zbog konstantnih upala i krvarenja kolena. Nova sezona, čija će kruna biti Zimske olimpijske igre u Sočiju u februaru, počinje veleslalomom u Zeldenu, 27. oktobra.

14.50 - Miloš Ninković je istakao da bi voleo da mu se u Crvenoj zvezdi pridruži nekadašnji saigrač iz kijevskog Dinama Artem Milevski, kao i da je to moguća opcija. Stvarno bih voleo da dođe, igrao sam s njim više od osam godina. To bi mnogo značilo ekipi Crvene zvezde, rekao je Ninković.

14.35 - Aktuelna olimpijska šampionka u sedmoboju, Britanka Džesika Enis Hil, saopštila je da neće učestvovati na predstojećem prvenstvu sveta u Moskvi zbog nedovoljne oporavljenosti od povrede Ahilove tetive. "Do sada sam se fokusirala na suzbijanje bola, kako bih mogla da se pripremam za osvajanje zlata u Moskvi, ali sada je vreme da konačno rešim problem", rekla je Enis Hil. Britansku atletičarku već duže vreme muči povreda Ahilove tetive, a prošle nedelje se prvi put takmičila posle skoro godinu dana, na mitingu Dijamantske lige u Londonu.

14.20 - Fudbaleri Đorđe Šušnjar i Jovan Vučinić potpisali su trogodišnje ugovore s Jagodinom, saopštio je taj superligaški klub. "Došao sam u jako ozbiljan i organizovan klub. Trudiću se da na svakom treningu i svakoj utakmici opravdam poverenje ljudi koji su me doveli", rekao je Šušnjar na konferenciji za novinare. Šušnjar igra na poziciji centarfora i došao je iz Vojvodine, gde je prošao sve kategorije, od pionira do omladinaca. Vučinić je došao iz Čukaričkog, gde je proveo godinu dana, a pre toga je bio u Smederevu i Partizanu, gde je igrao u mladim selekcijama.

14.05 - Najbolji igrač Barselone i po mnogima najbolji igrač na Svetu, Leo Mesi, uhvaćen je kako igra sa strpitizetom u jednom noćnom klubu u Las Vegasu. Naime, nakon revijalnog meča " Mesi i prijatelji" koji je odigran u Čikagu, učesnicu su se uputili ka Las Vegasu radi opuštanja i provoda, a Mesi se baš opustio u društvu nepoznate plavuše.

13.20 - Nekadašnji trener Real Madrida, Brazilac Vanderlej Luksemburgo, novi je šef stručnog štaba Fluminensea. On će zameniti Abela Bragu, koji je dobio otkaz posle pet uzastopnih poraza. Luksemburgo je prethodno bio angažovan u Gremiju, gde je otpušten ranije ove godine. "Ovaj tim je izgubio svega tri utakmice kada je osvojio titulu prvaka Brazila 2012. godine. Moramo da povratimo to samopouzdanje i da vratimo Fluminense na vrh tabele, gde mu je i mesto", rekao je Luksemburgo, koji je u karijeri bio i selektor brazilske reprezentacije. Vodio je i veliki broj brazilskih klubova, među kojima i Kruzeirp, Korintijans, Santos i Flamengo.

13.00 - Devetoro turskih atletičara suspendovano je na dve godine zbog toga što su bili pozitivni na anaboličke steroide. Kako je saopštila Međunarodna atletska federacija, među pozitivnima je šest žena i dvoje tinejdžera. Vrhovno atletsko telo je preciziralo da je šestoro atletičara bilo pozitivno na stanozolol na turskom univerzitetskom šampionatu u maju u Bursi. Stanozolol je steroid koji je koristio kanadski sprinter Ben Džonson na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, zbog čega je i bio diskvalifikovan. Troje atletičara je koristilo i turinabol, ozloglašeni steroid iz vremena istočno-nemačkog doping programa sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Saopšteno je i da je troje atletičara bilo pozitivno i na metandijenon i oksandrolon.

12.40 - Jusein Bolt se ozbiljno sprema za Moskvu i Svetsko prvenstvo, i pored toga što mnogi smatraju da je najboljem sprinteru svih vremena već sada otvoren put do zlata (povreda Johana Blejka, skandali sa dopingovanjem Geja i Pauela). Koliko je ozbiljan, Jamajčanin pokazuje i na ovom video-snimku, gde pokušava da savlada na ruskom one fraze koje najčešće koristi...

12.33 - Direktan prenos utakmice trećeg kola kvalifikacija za LŠ između bugarskog Ludogoreca i Partizana možete gledati na RTS-u od 19.30. Prvo poluvreme će biti prenošeno na Drugom programu, a drugi deo meča na Prvom programu naše televizije.

12.25 - Bivši reprezentativac Engleske Kiron Dajer saopštio je da završava karijeru. "Gotovo je, završio sam karijeru. Ne želim više da se selim, želim da provodim vreme sa svojom decom", rekao je Dajer. "Od kada sam napustio Njukasl, igrao sam po celoj zemlji i nisam provodio dovoljno vremena sa porodicom. Mislim da je sada pravo vreme za to". Britanski mediji navode da Dajer planira da se bavi trenerskim poslom. Dajer je karijeru počeo u Ipsviču 1996. godine, a tri godine kasnije prešao je u Njukasl, za koji je odigrao 250 utakmica i postigao 36 golova. On se nakon toga dosta mučio sa povredama i nije uspeo da ostvari zapaženije nastupe za Vest Hem, Kvins Park Rendžers i Midlsbro. Dajer je u Midlsbrou i završio karijeru, a prošle sezone je odigrao devet utakmica i postigao dva gola. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 33 utakmice.

12.10 - Strelac prvog koša u istoriji NBA lige, Oskar "Osi" Šektman, umro je u 94. godini u Njujorku. Šektman je prvi koš pogodio u utakmici Njujork Niksa sa Toronto Haskisima 1. novembra 1946. godine. On je na tom meču postigao11 poena, a tokom jedine sezone u karijeri postizao je prosečno 8,1 poen i dve asistencije po utakmici.

11.55 - Reprezentativac Srbije u plivanju Bogdan Knežević nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 200 metara mešovito na prvenstvu sveta u Barseloni. On je u kvalifikacijama zauzeo 37. mesto u vremenu 2:03,72 minuta. Najbolji rezultat ostvario je Mađar Laslo Čeh - 1:57,70 minuta.

11.40 - Srpska teniserka Ana Ivanović, nekada i prvi reket sveta, otkrila je u Karslbadu, gde trenutno igra, da ne planira da živi u Srbiji po okončanju profesionalne karijere. „Volim plaže i volela bih da živim negde u takvom okruženju. Verovatno ću živeti van Srbije, ali nikad se ne zna. Ne verujem da ću imati previše slobodnog vremena, jer volim stalno nešto da radim. Nadam se i da ću se više uključivati u programe UNICEF, i pomagati deci", rekla je Ivanovićeva. Ona je dodala da voli Beograd, ali da zbog obaveza nije u prilici da ga posećuje često. „Ne idem često kući, možda dva ili tri puta godišnje. Zaista mi nedostaju porodica i prijatelji. Nije lako, ali uvek nešto morate da žrtvujete. Opet, otac i majka često putuju sa mnom na turnire i pružaju mi podršku, i to mi mnogo znači". Ana je još dodala da joj je osnovni cilj do kraja godine povratak među deset najboljih teniserki sveta. Trenutno je 17. na WTA listi.

11.20 - Na dresovima FK Sarajeva, u predstojećoj sezoni, stajaće reklama „Posetite Maleziju" (Visit Malaysia). Razlog ovome leži u činjenici da je malezijski milijarder Vinsent Tan novi generalni sponzor kluba, inače dvostrukog šampiona SFRJ. Vlasnik novog premijerligaša Kardifa dao je sbi zadatak da promoviše svoju zemlju gde god i kad god je to moguće. Zbog toga će fudbaleri Sarajeva i fudbaleri Kardifa nositi istu reklamu na grudima. Sarajevu, za uzvrat, sleduje preko potrebna finansijska pomoć. "Nama će ovaj ugovor predstavljati veliko olakšanje. Novac će biti utrošen u planske aktivnosti kluba i tekuće obaveze. Nakon jednogodišnjeg ugovora, zavisno od toga koliko budemo uspešni, najavljeno je i povećanje za narednu sezonu", rekao je generalni direktor Sarajeva Dino Selimović. Sarajevo je bilo prvak Jugoslavije 1967. i 1985. godine, ali u samostalnoj Bosni i Hercegovini ne postiže uspehe u skladu sa svojim renomeom. Klub sa Koševa u posleratnom periodu je osvojio svega dve titule, dok ih gradski rival Željezničar ima šest.

10.55 - Miloš Teodosić će još najmanje jednu sezonu nositi dres moskovskog CSKA, uverava njegov agent Nikolaos Lotsos. Teodosićev predstavnik je potvrdio da je Fenerbahče ponudio unosan ugovor njegovom klijentu, ali nije rekao da je srpski reprezentativac ponudu i prihvatio. „To su sve spekulacije. Da, tačno je da je turski klub dao vrlo ozbiljnu i atraktivnu ponudu Milošu, ali to ne znači da će on otići iz CSKA", istakao je Lotsos. „Kao što sam rekao već nekoliko puta do sada, Teodosić želi da osvoji Evroligu sa CSKA. Već je odbio ponudu Memfisa i zašto bi onda prihvatio da pređe u Tursku. Definitivno želi da ostane u Moskvi. Ne verujem da će ove sezone preći u Fenerbahče, a kada bude došlo vreme da ide iz CSKA, otići će u klub koji odgovara njegovim ambicijama".

10.45 - Reprezentativac Srbije u plivanju Boris Stojanović nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 100 metara slobodnim stilom, na Svetskom prvenstvu u Barseloni. Stojanović je deonicu preplivao za 51 sekundu i 11 stotinki i zauzeo 41. mesto u kvalifikacijama.Najbolji rezultat u kvalifikacijama od 47,71 sekundu ostvario je Australijanac Džejms Magnusen.

10.40 - Selektor argentinske reprezentacije Alehandro Sabelja najavio je da će "gaučosi" 14. avgusta u Rimu igrati prijateljski meč sa Italijom, koji će na tribinama ispratiti i papa Franja. Napadač Barselone i najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi biće deo argentinskog tima, otkrio je Sabelja. Papa Franja, čije je svetovno ime Horhe Mario Bergoljo, bivši je nadbiskup Buenos Ajresa i samoproklamovani navijač argentinskog San Lorenca.

10.20 - Velika nagrada Indije sledeće godine neće biti u kalendaru Formule jedan. Međutim, kako je potvrdio sam Berni Ekslston, postoji mogućnost povratka godinu dana kasnije. Trka u Indiji će se ove godine voziti 27. oktobra, a prvi čovek Formule jedan želi da se ubuduće održava na početku sezone, odnosno u martu. "Kada smo potpisali petogodišnji ugovor, želeli smo da se VN Indije održava u prvoj polovini sezone. Insistirano je na oktobru i tada smo popustili, ali čini se da će 2015. godine trka ipak biti u ranijem delu sezone. Sledeće godine je neće biti jer je nemoguće ugostiti dve trke u manje od šest meseci", poručio je Ekslton.

9.55 - Reč Predraga Mijatovića u Real Madridu ima veliku težinu, iz očiglednih razloga. Upravo je nekadašnji napadač ali i sportski direktor „kraljevskog kluba" poručio da će klub iz prestonice Španije itekako zažaliti što nije zadržao Gonzala Iguaina. Da podsetimo, Argentinac je prošle sedmice napustio „Bernabeu" i preselio se u Napoli. "Kada je Real kupovao Iguaina, bio je predstavljen kao dečko sa velikim talentom. Ubrzo se privikao na Španiju, igrao je dobro i napredovao u Primeri. Nije lako pronaći igrača koji daje između 25 i 30 golova po sezoni", rekao je Mijatović.

9.45 - Herardo Martino ne gubi vreme. I njemu je jasno da je Barseloni potreban adekvatan štoper, i već se dao u potragu. Sportski direktor Katalonaca Andoni Zubizareta mu je dostavio spisak potencijalnih pojačanja, na kome se našao sam defanzivni krem svetskog fudbala, i popularni Tata je doredio prioritete. Prvi na listi, a ovo svakako nije iznenađenje, jeste Brazilac David Luiz. Ukoliko Čelsi ne pusti, uz bilo kog razloga, Luiza na Kamp Nou, kao njegove alternative potražiće se onda Danijel Ager iz Liverpula i Jan Vertongen iz Totenhema. Mladi Injigo Martinez, koji je kod Tita Viljanove bio prvi pik, više navodno nije u samom vrhu liste želja.

9.15 - Rat između Zdravka Mamića i tvrdog jezgra navijača Dinama, okupljenih u grupi Bed Blu Bojs, se nastavlja. Na utakmici između hrvatskog prvaka i moldavskog Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, navijači su se stacionirali na severnoj tribini (istočna je bila zaključana zbog kazne Uefe) odakle su nastavili sa svojim redovnim repertoraom uvreda na račun alfe i omege „modrih". "Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje", odjekivalo je Maksimirom od samog početka. Zvanični spiker je već u 15. minutu prvi put upozorio navijače da prekinu sa neprihvatljivim ponašanjem. Nakon drugog, zatim i trećeg upozorenja, pomenuti deo tribina je ispražnjen uz pomoć pripadnika policije i redara.

8.45 - Dvostruka svetska šampionka u skoku u vis, Hrvatica Blanka Vlašić rekla je da neće učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Moskvi. "Posle takmičenja na mitingu Dijamantske lige u Monaku osetila sam jak bol u nozi, a situacija se nije popravila ni posle ostalih takmičenja. To je jasan znak da moram da prestanem sa takmičenjima dok se potpuno ne oporavim", navela je Vlašićeva u saopštenju na svom sajtu. "Učešće na Svetskom prvenstvu bio bi veliki rizik i mogla bih da ugrozim svoju budućnost, što ne želim". Svetsko prvenstvo u atletici održaće se od 10. do 18. avgusta u Moskvi.

08.00 - Posle pobede u pojedinačnoj konkurenciji na startu VTA turnira u Karlsbadu (Kalifornija), srpska teniserka Jelena Janković bila je uspešna i u dublu pošto je sa Slovenkom Katarinom Srebotnik savladala američki par Esija Muhamed / Aali Vil sa 6:2, 6:2.

07.40 - Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto plasirali su se u 2. kolo ATP turnira u Vašingtonu pošto su savladali kanadsko-švedski dubl Danijel Nestor / Robert Lindštet sa 7:6 (9-7), 6-2. Nestor i Lindštet su 3. nosioci na turniru čiji je nagradni fond milion i 530.790 dolara.

00.10 - Fudbaleri Barselone igrali su u prijateljskoj utakmici u Gdanjsku protiv ekipe domaće Lehije nerešeno 2:2, a susret je obeležio debi Brazilca Nejmara u dresu španskog prvaka. Nejmar je ušao na teren sa klupe zamenivši Čileanca Aleksisa Sančeza u 78. minutu, a poljski prvoligaš iznenadio je Katalonce veoma dobrom igrom. Lehija je dva puta imala prednost, ali je iznenađenje sprečio Lionel Mesi izjednačujićim pogotkom u 57. minutu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sport uživo: Tenkista pod istragom

Izvor: RTS, 31.Jul.2013

Igrač Atalante na saslušanju zbog vožnje tenka. Ismael Beko Fofana na pragu Humske Kristijan Benitez preminuo usled srčanih problema. Miloš Kostić vodi Zvezdu u Odesi, Martinović u timu. Ana Ivanović ne planira da živi u Srbiji. Fantastično poluvreme Sitija i Milana na Audi kupu u Minhenu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.