Solskjer novi trener Kardifa

Izvor: RTS, 02.Jan.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solskjer novi trener Kardifa

Norvežanin Ole Gunar Solskjer novi je trener Kardif Sitija. Bane Ivanović mesec dana van terena. Fabregas očekuje još boljeg Mesija nakon pauze. Kuzmanović neće iz Intera. Nikola Peković sa 22 poena predvodio Minesotu do pobede nad Nju Orleansom sa 124:112. Mata može da ide iz Čelsija ako to želi, saopštio Morinjo. Blater: Ko lažira povredu ne vraća se odmah na teren.

Sve vesti i zanimljivosti sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stranicama.

18.51 - Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater rekao je danas da želi da uvede vremensku kaznu za igrače koji simuliraju povredu na utakmici. Kako je Blater naveo u svojoj kolumni u nedeljniku FIFA, takvo ponašanje igrača smatra "duboko iritantnim".  Blater će pozvati arbitre da igraču koji se pravi da je povređen, pa po izlasku sa terena odmah ustane ne dozvole da određeni period uđe u igru.

18.18 - Antonija Kasana uznemiravaju nagađanja o tome da će se u januarskom prelaznom roku vratiti u svoj bivši klub, Sampdoriju. Kasano je u Parmu došao iz Intera u letnjem prelaznom roku 2013. godine, ali su mediji poslednjih nekoliko nedelja spekulisali da je on već na izlaznim vratima. Italijanski fudbaler, ipak, insistira na tome da nema razloga da napušta Parmu u bliskoj budućnosti. "Sve ove glasine me uznemiravaju. Nisam razgovarao s predsednikom Parme... Srećan sam u Parmi i tu želim da ostanem. Ponosan sam što sam u ovom klubu, zadovoljan sam kako sam igrao do sada i nadam se da ću uraditi još više za Parmu", rekao je Kasano.

17.58 - Bivši fudbaler Barselone Đozep Seger, koji je dres katalonskog velikana nosio između 1943. i 1957, preminuo je u 90. godini, saopštio je aktuelni prvak Španije. Seger je kao odbrambeni igrač za Barselonu odigrao 470 utakmica i postigao 133 gola, a u dresu tog kluba osvojio je pet titula državnog prvaka i četiri trofeja nacionalnog kupa. Za reprezentaciju Španije odigrao je četiri meča.

17.39 - Fudbaler Valensije Rikardo Košta rekao je da Miroslav Đukić nije zahtevao maksimum od igrača tog kluba dok je bio trener. Srpski trener je sredinom decembra 2013. godine dobio otkaz posle nekoliko teških meseci na Mestalji, a na klupi ga je zamenio Huan Antonio Pici. "Mi smo ovde da treniramo, a ne da pričamo treneru šta da radi... Logično je da će svako uraditi ono što se od njega traži, ali veoma je teško kad imate osobu iznad sebe koja od vas ne zahteva maksimum ili se pretvara da je to što radite dobro", rekao je Košta. On je dodao da ekipa sada s novim trenerom radi mnogo drugačije. "Rezultati će pokazati da li je dobar trener... Radni metodi su veoma dobri, veoma intenzivni. Počinjemo od nule i radimo dobro kako bismo došli do rezultata", kazao je Košta.

16.20 - Fudbaler katarskog Al Sada Raul Gonzales rekao je da će biti specijalan osećaj za njega da gleda meč osmine finala Lige šampiona između madridskog Reala i Šalkea, klubova u kojima je ostavio značajan trag. "To će biti poseban duel za mene. Real je favorit, ali moraju da budu svesni da se nemački klubovi uvek bore do kraja i ne smeju da ih potcene. Šalke ima dobar tim, ali Madriđani su u dobroj formi. Pogotovo su dobro igrali u Ligi šampiona, ali i u Primeri mislim da imaju šanse za titulu", rekao je Raul za sajt madridskog kluba.

16.00 - Kako prenosi portal „Gol", Đovani Trapatoni je napustio kormilo selekcije Irske u septembru u nadi da će se vratiti u Bundesligu. Martin Kind, jedan od čelnih ljudi Hanovera, otkrio je da je klub odbio italijanskog stručnjaka koji je želeo da bude novi trener tog tima. Kind je rekao da je za velika čast što je nekadašnji trener minhenskog Bajerna i Štutgarta želeo da radi u njegovom klubu. „Želeli smo perspektivnog trenera. To je razlog zašto nismo odabrali iskusnog Trapatonija", objasnio je Kind.

15.10 - Lionel Mesi je završio sa oporavkom u Argentini i očekuje se da se javi na trening treneru Barselone Herardu Martinu. Dok se odmarao u domovini, najbolji fudbaler planete je umeo i da zasvira. Kako mu ide sviranje gitara, za sada ostaje nepoznanica...

14.20 - Mister Dži, popularni navijač Filadelfija Iglsa, nije želeo da sakrije oduševljenje pobedom svog tima nad Dalas Kaubojsima i plasmanom u plej-of...

14.05 - Bivši fudbaler Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer imenovan je za novog menadžera Kardifa, saopšteno je na sajtu velškog kluba. Solskjer je protekle tri sezone bio trener Moldea sa kojim je osvojio dve titule prvaka Norveške i nacionalni Kup. Prethodni menadžer Kardifa Malki Mekej otpušten je 27. decembra, sedam meseci nakon što je pomogao klubu da uđe u Premijer ligu. Kardif se trenutno nalazi na 17. mestu na tabeli sa 18 osvojenih bodova. Bivši reprezentazivac Norveške slavu je stekao kao napadač Junajteda za koje je igrao od 1996. do 2007. godine, kada se povukao zbog teške povrde kolena. Za klub sa Old Traforda odigrao je 366 utakmica i postigao 126 golova.

13.47 - Ovako je izgledao autobus navijača Hal Sitija po povratku sa gostovanja njihovog tima u Liverpulu.

13.35 - Kako izgleda hokej kada se igra pred 105 hiljada ljudi? Gledate detalj sa šestog Zimskog klasika, utakmice NHL šampionata koju na otvorenom igraju Detroit Red Vingsi i Toronto Mejlp Lifsi. U pitanju je stadion univerziteta Mičigen...

13.15 - Navijač Arsenala obećao, a zatim i to obećanje ispunio da će se prekriti džemom ako Niklas Bendtner postigne gol protiv Kardifa.

12.44 - Fudbaler Intera Zdravko Kuzmanvić demantovao je da želi da napusti taj klub u januarskom prelaznom roku i naglasio da je srećan u milanskom timu. "Želim da ostanem u Interu i srećan sam ovde. U junu sam odbio nekoliko klubova iz Nemačke i Engleske, a isto razmišljam i sada. Spreman sam da iskoristim šansu koja mi se ukaže. Konkurencija je jaka, a samo 11 igrača može da igra i normalno je da trener ima svoj izbor", rekao je Kuzmanović za italijanski "Skaj Sport 24". Povremeni srpski reprezentativac došao je u Inter u januaru 2013. godine i odigao 17 utakmica. Pre toga igra nosio je dres Bazela, Fiorentine i Štutgarta. Za reprezentaciju Srbije nastupao je 47 puta, uz šest golova.

12.19 - Fudbaler Barselone Sesk Fabregas rekao je da će Lionel Mesi izgledati kao razjareni bik kada se vrati na teren posle oporavka od povrede nožnog mišića. "Bio mu je potreban odmor, jer je već imao povredu i nije bilo drugog rešenja nego da prestane da igra. Imao je četiri ili pet povreda mišića zaredom, koji koristi prilikom naglog ubrzanja. Morao je da miruje, biće kao bik kada se bude vratio na teren", rekao Fabregas za Marku. Argentinski fudbaler se povredio 10. novembra, a na teren bi mogao da se vrati već u nedelju na prvenstvenom meču protiv Elčea ili tri dana kasnije kada Barselona u osmini finala Kupa kralja dočekuje Hetafe. Mesi je u dosadašnjem delu sezone za katalonski klub odigrao 16 utakmica i postigao 14 golova.

11.11 - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i defanzivac Čelsija Branislav Ivanović odsustvovaće mesec dana sa terena zbog povrede kolena, saopšteno je na sajtu londonskog kluba. Ivanović se povredio u derbi utakmici 19. kola Premijer lige protiv Liverpula (2:1), koja je odigrana 29. decembra. Pored njega, Čelsi je ostao i bez Frenka Lamparda koji će zbog povrede mišića takođe pauzirati oko mesec dana. Ivanović je u dosadašnjem delu sezone u svim takmičenjima odigrao 26 utakmica i postigao jedan gol za "plavce".

10.20 -I Jelena Janković izborila plasman u polufinale turnira Brizbejnu savladavši Angeliku Kerber sa 2:1. Nemica je dobila prvi set u taj brejku da bi u nastavku meča Jelena sigurnom igrom došla do pobede sa 6:3 i 6:1. Jankovićeva će u borbi za finale igrati protiv pobednice duela Stefani Fegele (Švajcarska) - Vikotorija Azarenka (Belorusija).

09.00 - U nastavku prvenstva NBA lige Minesota je savladala Nju Orleans sa 124:112 i stigla do polovičnog učinka u dosadašnjem delu šampionata - po 16 pobeda i poraza. Čak sedmorica igrača Minesote imalo je dvocifren košgeterski učinak a predvodio ih je bivši centar Partizana Nikola Peković sa 22 poena. Samo poen manje ubacio je Kevin Lav, dok je Kevin Martin utakmicu završio sa 20 koševa. U ostale četiri utakmice Maveriksi su bili bolji od Vašingtona sa 87:78, Klipersi su pobedili Šarlot sa 112:85, dok je Filadelfija pobedila Denver sa 114:102 a Toronto je sa 95:82 naneo šest poraz Indijani.

03.50 - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira u Oklendu, na Novom Zelandu, pošto je u četvrtfinalnom duelu savladala Kurumi Naru iz Japana u dva seta, rezultatom 6:2, 6:3. Ivanović je postavljena za drugog nosioca, a za ulazak u finale u petak će igrati protiv Belgijanke Kirsten Flipkens, koja je treći nosilac.

00.00 - Turski fudbalski prvoligaš Gazijantep raskinuo je ugovor sa ukrajinskim napadačem Artemom Milevskim. Kako je objavljeno na sajtu turskog kluba, radi se o sporazumnom raskidu saradnje koja je bila dogovorena do 31. maja 2016. godine. Milevski je letos bio na meti beogradske Crvene zvezde, ali je ipak odlučio da ode u Tursku. Pre Gazijantepa, Milevski je 11 godina bio član Dinama iz Kijeva za 278 utakmica i dao 87 golova.

00.00 - Menadžer fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je da ne želi da proda Huana Matu, ali da će razmisliti o toj opciji ako Španac pokaže želju da napusti Stamford Bridž. "Ja ne želim da on ode, jasno sam to stavio da znanja, a moja vrata su uvek otvorena. Takođe, isti je slučaj i sa upravom kluba. Kada igrač želi da razgovara sa nama, mi ćemo ga saslušati", rekao je Murinjo na konferenciji za novinare posle prvenstvene pobede protiv Sautemptona. "Plavci" su u gostima slavili sa 3:0, a Murinjo je zamenio Matu u drugom poluvremenu dok još nije bilo golova. Pre nego što je seo na klupu za rezervne igrače, Mata je ljutito odmahnuo rukom, ali ta reakcije nije uznemirila Murinja. "Nisam video njegovu reakciju, ali verujem da je bio frustriran zbog rezultata u tom trenutku. Nama je bila potrebna pobeda. Mata je na kraju meča proslavljao pobedu zajedno sa saigračima", dodao je Murinjo.

Danas se igraju utakmice prvog kola TOP 16 faze Evrolige a za nas je najzanimljiviji meč u Beogradskoj areni gde od 19 časova košarkaši Partizana igraju protiv Real Madrida.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šumaher sutra puni 45 godina, i dalje u komi

Izvor: RTS, 02.Jan.2014

Šumaherovo stanje nepromenjeno, sutzra puni 45 godina. Norvežanin Ole Gunar Solskjer novi je trener Kardif Sitija. Bane Ivanović mesec dana van terena. Fabregas očekuje još boljeg Mesija nakon pauze. Kuzmanović neće iz Intera. Nikola Peković sa 22 poena predvodio Minesotu do pobede nad Nju Orleansom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.