Safina raspršila snove o kruni

Izvor: Glas javnosti, 28.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Safina raspršila snove o kruni

Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Los Anđelesu pošto je poražena od Ruskinje Dinare Safine 7:6 (3), 6:1. Na taj način Srpkinja je propustila veliku priliku da preuzme prvo mesto na VTA listi od svoje zemljakinje Ane Ivanović. Naime, iako je najavljivano da će Jelena biti prva bez obzira na to kakav rezultat bude ostvarila u „gradu anđela“, ispostavilo se da je našoj teniserki bio potreban trijumf na ovom turniru da bi se domogla prvog mesta. Usled >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << promene kalendara zbog Olimpijskih igara, ovaj turnir se igrao desetak dana ranije nego prethodnih godina, pa se posle turnira neće brisati prošlogodišnji rezultati po kojima bi Jankovićeva izbila na čelo liste.

- Moje vreme tek dolazi. Nije smak sveta što sam izgubila. Ipak, bilo je uzbudljivo učestvovati na ovom turniru - izjavila je posle meča Jelena Janković.

Sam meč između Srpkinje i Ruskinje obilovao je neizvesnošću samo u prvom setu koji je Safina rešila u svoju korist u taj - brejku. To je, ispostavilo se kasnije, bio prelomni trenutak u meču, pošto Jelena nije imala dovoljno snage da parira raspoloženoj protivnici u nastavku meča.

U drugom setu, koji je trajao samo 29 minuta, Ruskinja je prosto počistila našu teniserku, koja se još nije u potpunosti vratila u formu posle povrede kolena.

- Nisam mogla više. Noge su mi klecale. Još nisam u top - formi - konstatovala je Jankovićeva. U finalu turnira u Los Anđelesu, koji se igra za nagradni fond od 600.000 dolara, kasno sinoć sastale su se Dinara Safina i Italijanka Flavija Peneta.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.