Nema problema sa terenom u Pragu

Izvor: Politika, 30.Okt.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema problema sa terenom u Pragu

Ana Ivanović i Jelena Janković veoma zadovoljne podlogom u O2 Areni i pune optimizma uoči finala Fed kupa

Ženska reprezentacija Srbije uveliko trenira u praškoj O2 Areni, gde će se ovog vikenda odigrati istorijski meč sa Češkom. Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić okupile su se prekjuče i odmah započele pripreme u klubu Sparta, a od juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prešle na terene na kojima će igrati svoje prvo finale Fed kupa. Pošto domaćin bira podlogu, najvažnije je da su se naše najbolje teniserke veoma brzo prilagodile na nju:

– Evo, završila sam prvi trening i dobro se osećam, podloga je dobra – rekla je Ana Ivanović, i dodala. – Srećna sam što sam deo tima, ovo je veliki uspeh za nas. Povredu još uvek malo osećam, ali imamo još par dana da se spremimo za vikend.

U celom timu Srbije zrači optimizam:

– Naravno da je veoma težak meč, finale nikada nije lako. Fed kup se mnogo razlikuje od individualnih turnira, ali ubeđena sam da ćemo svi dati sve od sebe i da imamo velike šanse. Mislim da je 50:50, naravno one imaju prednost domaće publike, ali mi imamo jak tim. Znam da dolazi veliki broj naših navijača iz Beograda, što mi je veoma drago. Podrška uvek dobro dođe kada gostujemo – kazala je Ana, a Jelena Janković nije nimalo zaistajala u dobrom raspoloženju:

– Podloga mi se jako sviđa! Ostalo nam je nekoliko dana i jedva čekamo početak. Svi se osećamo dobro, sada je važno da se uigramo i naviknemo na sve uslove. Nadam se najbljem, a to je titula. Svi ćemo dati sve od sebe – i više od maksimuma. Čehinje imaju nizuzetno jak tim. Zavisi od toga ko će igrati, ali ako i ne bude Kvitove u timu opet su jake, jer imaju odličan dubl. Ja verujem u naš tim, zaslužujemo ovaj Fed kup jer smo najbolje! Prošle smo dug put, ovo je jedan specijalan momenat za sve nas, ostao nam je samo još jedan korak. Samo zdravlje da nas podrži, nadam se da ćemo uz pomoć navijača doneti titulu u Srbiju i obradovati naš narod.

Inače, kompletna reprezentacija juče je bila u društvu sa Majom Mitrović, ambasadorom Srbije u Češkoj.

N. Miletić

--------------------------------------------- 

Šarapova se poigrala sa Čehinjama

Petra Kvitova i Lucija Šafarova, češke uzdanice u pojedinačnim mečevima, odigrale su po jedan set protiv Ruskinje Marije Šarapove u O2 Areni. Šarapova je briljirala protiv Kvitove (6:1), a Šafarovu dobila u taj-brejku 7:6.

-------------------------------------------------------- 

Đokoviću Kveri, Tipsareviću Sajsling

Našim najboljim teniserima odgovarali rezultati prvog kola u Parizu

Dvojica najboljih srpskih tenisera imaće u drugom kolu masters-turnira u Parizu lakše protivnike nego što se očekivalo. Novak Đoković igra sa Semom Kverijem, protiv koga je do sada izgubio samo jedan set u četiri odigrana meča. Amerikanac je eliminisao na startu Fernanda Verdaska, sa kojim Đoković ima tesan rezultat – 5:4. Španac je izgubio prvi set u Parizu sa 6:1 i pri rezultatu 1:1 u drugom setu predao meč.

Janko Tipsarević je očekivao 16. igrača sveta Aleksandra Dolgopolova, finalistu nedavnog turnira u Valensiji, a dobio Igora Sajslinga, 71. na ATP listi. Doduše, znak za oprez je podatak da Holanđanin ove godine igra najbolje u karijeri i da je u meču prvog kola bio veoma ubedljiv: 6:4, 6:2.

Druga dobra vest za Tipsarevića je poraz Marina Čilića, jednog od njegovih potencijalnih rivala za osmo mesto u Londonu. Hrvata je iznenadio Poljak Janovič: 7:6, 6:2.

Ostali važniji rezultati prvog kola: Šardi – Garsija Lopez 6:0, 6:3, Dimitrov – Melcer 7:6, 6:2, Matje – Bautista 6:4, 7:5, Ljodra – Himeno-Traver 7:5, 6:3.

M. K.

objavljeno: 31.10.2012
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović,   Tenis

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.