KOBNA ZA SRPKINJE!

Izvor: Kurir, 09.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOBNA ZA SRPKINJE!

Jelena Janković može da se pohvali da je izbacila sestre Vilijams, a pobednica Rima Marija Martinez Sančez nosi kući u Španiju "skalp" dve Srpkinje!

Posle eliminacije Ane Ivanović u polufinalu, Sančezova je u borbi za rimski pehar bila bolja od Jelene sa 2:0, po setovima 7:6 i 7:5. Za utehu najboljoj srpskoj teniserki ostaće zarađenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 175.000 dolara i povratak na četvrto mesto NJTA liste.

Igra Sančezove definitivno ne odgovara Srpkinjama. Baš kao i prilikom susreta sa Anom, Špankinja je protiv Jelene demonstrirala raznovrsnost udaraca, pri čemu je stalno menjala ritam igre skraćenim loptama. Do konkretnog odgovora i buđenja naše igračice moralo je da prođe sedam gemova, kada je na semaforu pisalo 5:2 za Sančez. Tada počinje preokret koji se završava igrom u taj-brejku. Sve je podsećalo na odlučujući set protiv Serene Vilijams, ali pri rezultatu 6:5 za rivalku sudije su jednu spornu loptu procenile kao poen za osvajanje seta, što je kod Jelene izazvalo nervozu i isprovociralo svađu.

Teniserka iz Španije napravila je brejk na startu, u deset gemova drugog seta bilo je ukupno četiri brejka. Uprkos tome što je stalno jurila prednost, Jelena je stigla do 5:5 i servirala da povede. Međutim, u najgorem momentu protivnici je prepustila svoj servis.

Bez obzira na veliku nervozu, 26. teniserka sveta uspela je da realizuje svoj servis gem i osvoji treću titulu u profesionalnoj karijeri.   

Ispao Filip Krajinović

Nedelja iz snova mladog srpskog tenisera Filipa Krajinovića završena je sinoć u polufinalu drugog Serbijan opena. Od njega je, posle samo 51 minut igre, bio bolji Amerikanac Sem Kveri sa 6:1, 6:2 i izborio finale u kojem će igrati sa svojim zemljakom Džonom Iznerom. Biće to prvi put da dva tenisera iz SAD igraju finale na šljaci još od 1991. godine, kada su na Rolan Garosu rivali bili Džim Kurijer i Andre Agasi.

Posle najvećeg uspeha u karijeri i polufinala ATP turnira iz 250 serije, Krajinović, koji će od ponedeljka biti plasiran oko 210. mesta na svetskoj rang-listi, rekao je da je, osim u meču s Kverijem, zadovoljan igrama koje je prikazao u Beogradu.

- Nisam odigrao na nivou polufinala, ali sam svojim partijama na ovom turniru zadovoljan - rekao je mladi Srbin.  

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.