Izabrani finalisti konkursa Timočka lira

Izvor: RTS, 23.Jul.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani finalisti konkursa "Timočka lira"

Radio Beograd 2 objavio je imena finalista konkursa za izbor najboljeg mladog pesnika u Srbiji i dobitnika nagrade "Timočka lira" na 58. Festivalu kulture mladih u Knjaževcu, prema odluci selektora, književne kritičarke Sonje Milovanović.
Finalisti konkursa su Aleksandar Stanić Škodrić (1993.) iz Užica, Marija Takić (2000.) iz Beograda, Nikolina Nina Babić (1990.) iz Beograda, Kristina Vuletić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (1994.) iz Beograda, Stefan Mladenović (1994.) iz Pirota, Lazar Brajković (1993.) iz Požege, Ana Ivanović (1999.) iz Beograda, Dušan Mihajlović (1992.) iz Vranja, Miloš Lazarević (1995.) iz Beograda i Sara Stanojević (1994.) iz Beograda.

Odabrani pesnici će čitati svoje stihove na finalnoj večeri 58. Festivala kulture mladih Srbije u Knjaževcu, na Platou ispred Doma kulture, u nedelju 28. jula od 20 časova.
Stručni žiri, u sastavu Vesna Ćorović Butrić, Vasa Pavković i Obren Ristić, proglasiće najboljeg, kojem će biti uručena nagrada "Timočka lira" 2019. godine.
Radio Beograd 2, program kulture i umetnosti, od 1994. godine je pokrovitelj večeri festivalske poezije u Knjaževcu, kao krune anonimnog književnog konkursa u kome učestvuju pesnici mlađi od 30 godina iz svih krajeva Srbije.
Najboljeg mladog pesnika i dobitnika nagrade "Timočka lira", program kulture i umetnosti Radija Beograd 2 svake godine nagrađuje objavljivanjem prve zbirke njegove poezije.
U subotu 27. jula od 20 časova na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu biće predstavljena knjiga Moderni atlas Đorđa Rabrenovića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade "Timočka lira".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.