Čačanin napravio Anin pehar

Izvor: B92, 10.Jun.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačanin napravio Anin pehar

Beograd -- Pobednički pehar Ani Ivanović na Rolan Garosu napravio je Milivoje Čardačanin, Čačanin koji već godima živi u Parizu.

Anin pehar je napravljen u pariskoj firmi "Orfevri du mare". Čardačanin, koji je u toj firmi proveo desetak godina, učestvovao je u izradi pobedničkog pehara na Rolan Garosu iako je zvanično u penziji već dve godine, piše današnji "Blic"

"Do 2006. sam bio zaposlen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u firmi 'Orferi du mare' koja pravi pehare za teniska takmičenja. Te godine sam znajući da odlazim u penziju, po dogovoru sa gazdom izradio kupove za takmičenje koje je održano te i naredne godine, ali su me pozvali da uradim i ove za 2008", priča Čardačanin

U Partiz je otišao pre 45 godina sa izučenim krojačkim zanatom, a u ovom poslu se našao slučajno.

"Imao sam vizu na 10 dana. Kada je trebalo da krenem kući, devetog dana sam prema tadašnjim uslovima za ostanak u zemlji, potražio firmu koja mi može dati garancije na četiri meseca. Našao sam posao kod jednog Zagrepčanina, a kako je četiri meseca brzo prošlo, morao sam tražiti novog garanta koji bi mi produžio boravak. Tako sam dospeo u firmu Hristofl u kojoj se izrađuje srebrnina", objašnjava Čardačanin.

Sedamdesetih godina prešao je u firmu koja izrađuje ekskluzivne predmete od srebra, pariski "Plaze", gde je radio na izradi escajga i ukrasnih predmeta za krunisanje cara Bokase, a potom je radeći za firmu "Fri Tetar" radio na izradi pokućstva za marokanskog cara Hasana Drugog.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.