Armenulić analizira meč Janković-Ivanović

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Armenulić analizira meč Janković-Ivanović

Dve pustinjske kraljica jedna protiv druge – aktuelna šampionka protiv bivše, dve najbolje Srpkinje Jelena Janković i Ana Ivanović moraće da podele megdan u osmini finala Indijen Velsa (tvrda podloga, 8.145.000 dolara).
Voljom žreba, ali i zbog dobrih igara i pobeda Jelena i Ana odigraće deseti međusobni meč u karijeri a rezultatski je skor na strani Ivanovićeve>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 6:3.
Ali, u poslednjih mesec dana Jankovićeva ima dva polufinala i finale a nalet forme dokazala je rutinskom pobedom u četvrtom kolu nad Nemicom Julijom Gerges sa 6:2, 6:4.

MEČ JE ANALIZIRAO RADMILO ARMENULIĆ
JELENA MORA
1. Da ide na duže poene, da ubaci Anu u razmenu udaraca i tako joj iznudi greške.
2. Da ne žuri, ali da, kada se otvori teren, ide na direktan poen
3. Da povremeno igra drop šot, da Anu dovodi napred, ali da je u razmenama drži na osnovnoj liniji
4. Da joj više igra na bekhend, a onda da paralelama iz svog bekhenda pravi poene na Aninoj forhend strani
5. Da pokuša da ubaci što više prvih servisa, i to po mogućnosti na bekhend stranu, zato što Ana može da posle slabog drugog servisa poentira forhendom
JELENA NE SME
1. Da žuri sa igrom
2. Da joj drugi servis služi samo za ubacivanje. Ona ume da ga servira jako, ali ponekad zaboravi
3. Da igra kratke lopte i dozvoljava Ani da je napadne. Ako to već radi, bolje je da idu u dijagonale

ANA MORA
1. Da ide na kraće poene
2. Da povremeno krene na mrežu
3. Da iz forhenda koristi svaku priliku za napad


ANA NE SME
1. Da pravi duple greške. Bacanje lopte ne sme da joj bude nesigurno
2. Da ulazi u duže razmene. To je najvažnije za nju.
3. Da žuri sa direktnim poenima
 
NI REČI O INCIDENTU U MADRIDU
Poslednji meč Jankovićeva i Ivanovićeva odigrale su prošle godine na turniru u Madridu  kada je Jelena kao četvrta teniserka sveta slavila protiv Ane, tada 41. na VTA listi, sa 4:6, 6:4, 6:1. Ali, ono što je posebno ostalo upamćeno u tom duelu jeste kontroverzni pokret rukom starije Beograđanke.
- Ne razmišljam uopšte o tome – kategorično je odgovorila Jelena na novinarsko pitanje o toj temi. – Kao što sam već rekla, to je još jedan meč i želim samo da igram dobro.
Ali, kada je odnos dve Srpkinje u pitanju, hladnoća je jedino merilo i to znaju i vrapci, a ne samo dobro upućeni predstavnici medija.
I o tome je opet morala da odgovara Jelena pozivajući se na staru priču da se ne poznaju dobro i da je ona starija.
- Odigrale smo mnogo mečeva do sada i ne znam, možda smo u početku bile na nekom okej odnosu jer smo iz iste zemlje....- pokušavala je da nađe prave reči Jankovićeva. – Sada je u pitanju i iskustvo pa drugačije posmatraš neke stvari. To je moja filozofija.    
A obe su bile broj 1 na svetu, možda je u pitanju razlika u standardu... uporni su bili novinari da čuju još nešto. 
- Zašto da ne, pa ima i drugih devojaka koje su bile najbolje na svetu i protiv kojih sam igrala. Biće teško sa Anom, ali mislim samo o sebi.


JEDINI TURNIR KOJI SU OBE OSVOJILE
Interesantno je da je Indijan Vels jedini turnir koje su i Jelena i Ana osvojile. Ivanovićeva je to uspela 2008, a Jankovićeva prošle godine.


Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.