Ana odustala, Jelena igra!

Izvor: Glas javnosti, 11.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana odustala, Jelena igra!

Srbija je ostala bez jednog od najvećih aduta na Olimpijskim igrama u Pekingu. Učešće Ane Ivanović je i ranije bilo pod znakom pitanja, ali druga teniserka sveta juče je otklonila sve dileme i otkazala svoje učešće zbog povrede palca.

- Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Maštala sam o nastupu na Olimpijskim igrama i nadala sam se da bih mogla u Pekingu da osvojim medalju, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su današnji pregledi pokazali da povreda palca nije izlečena. Nemam drugi izbor osim da otkažem učešće - nije krila razočaranje posle prinudne odluke Ana Ivanović.

Dugo je trajala dilema da li će najbolja teniserka sveta uopšte putovati na OI posle povrede palca koju je zadobila u Montrealu. Ona je, ipak, odlučila da putuje u Peking i pokuša da se oporavi do samog početka turnira. Na žalost, poslednji trening je pokazao da Srpkinja nije dovoljno zalečila povredu i da će morati da propusti turnir.

- Kada sam krenula u Kinu lekari su verovali da bih do starta turnira mogla da se oporavim, ali otkako sam doputovala u Peking nisam mogla da treniram - rekla je Ivanovićeva i dodala da je neprijatnu povredu doživela kada je posle kraćeg odmora od Vimbldona ponovo počela da trenira.

Ovo je veliki peh za srpsku reprezentaciju pošto ja Ana Ivanović i sama najavljivala da želi najsjajnije odličje sa Olimpijskih igara. Sva sreća, pa će naša druga nada Jelena Janković, ipak nastupiti na OI.

- Uprkos problemima sa povredom noge, srpska teniserka će izaći na Kari Blek iz Zimbabvea - potvrdio je doktor nacionalnog tima Dragan Radovanović.

Jankovićeva, od danas i zvanično najbolja teniserka sveta, prethodna dva dana bila je na terapijama, a pred duel će još jednom biti podvrgnuta medicinskom tretmanu i prema uveravanju doktora Radovanovića biće spremna za meč. Možda je kiša koja je juče lila i odložila prve nastupe naših tenisera pomogla Jeleni da se oporavi.

Zasto je uopste otputovala za Kinu.Umesto nje mogla je da otputuje neka druga teniserka.Istinu govoreci Ana je znala da nije u dobroj formi pa zato se sada vadi na povredu.Kako je mogla sa dokovicem da prave intervjue i da prave spotove u peking gledao sam na (euro njuzu )a sada nije mogla ni da trenira. Nafatirala se ona i to dobro, videcete da za nekoliko nedelja ako ima neki turnir kako ce da igra
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.