Ana ekspres

Izvor: RTS, 19.Jan.2012, 04:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana ekspres

Ana Ivanović za manje od sat vremena pobedila Mihaelu Kraiček. Holanđanka osvojila prvi gem u meču, posle toga sve proteklo u znaku lepe srpske teniserke. Sledeća protivnica bolja iz duela Anastasije Pavljičenko i Vanije King. Noćas 6:2, 6:3.

Brejkovima i trećem gemu prvog i drugog seta Ana Ivanović je slomila otpor Holanđanke Mihaele Krajiček za manje od sat vremena, 6:2 i 6:3 po setovima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i, sada, mirno čeka dvoboj Anastasije Pavljičenko.

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u meču drugog kola savladala Holanđanku Mihaelu Krajiček u dva seta - 6:2, 6:3.

Za ulazak u osminu finala, Ivanović će u subotu igrati protiv bolje iz duela u kome 16. teniserka sveta Anastasija Pavljučenkova iz Rusije igra protiv Amerikanke Vanije King.

Ivanović je protiv Krajiček ponovila izvanrednu igru iz prvog kola i pobedila je posle samo 63 minuta. Posle prvog servisa osvojila je čak 91 odsto poena, odnosno od 22 nije osvojila samo dva, a i posle drugog servisa je imala fantastičan procenat od 71 odsto osvojenih poena.

Krajiček je u osam gemova na servis srpske teniserke osvojila samo sedam poena, što dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. Holanđanka je od prvog do poslednjeg poena uporno forsirala Anin bekhend, pokušavajući da što je više moguće izbegne njene snažne forhend udarce, ali je zbog toga dosta grešila. Pored toga, imala je velikih problema na drugi servis, jer je Ivanović gotovo svaki put u tim situacijama pravila vinere iz riterna.

Da bi to izbegla, Krajiček je bila primorana da isuviše rizikuje kod drugog servisa, pa je napravila osam dvostrukih servis grešaka, čima je srpskoj teniserki praktično poklonila dva gema.

Plasmanom u treće kolo, Ana je zaradila 150 poena za WTA listu, jer je prošle godine ispala već na startu.

Ana Ivanović će u trećem kolu igrati sa pobednicom duela Anastasija Pavljučenkova - Vanija King. Ivanović i Pavljučenkova do sada su se sastajale tri puta i sva tri duela dobila je srpska teniserka, a identičan skor Ana ima i protiv King.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.