Ana: Siner će osvojiti još mnogo glend slemova

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 15:50

Ana: Siner će osvojiti još mnogo glend slemova

Ana Ivanović, nekada prva igračica sveta, pohvalila je igru Janika Sinera, novog šampiona Australijan opena.

Srpska teniserka, koja se povukla krajem 2016. godine, u intervjuu za Ubi Tennis je otkrila da je pratila dešavanja iz Melburna.

"Bilo je to neverovatno. To kako je igrao ceo turnir. Pokazao je mentalnu snagu i izdržljivost. Način na koji udara lopticu svitspotom, bilo je to lepo gledati", kaže Ana.

Ona sa Sinerom ima jednu zajedničku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvar, trenera Darena Kejhila.

Italijan je silno napredovao radeći sa njim, a Australijanac je jedno vreme radio i sa njom kao deo Adidasovog razvojnog programa.

"Uživala sam radeći sa Darenom jer on ima ogromno poznavanje tenisa. Uvek mi je davao najbolje savete u trenucima kada sam pod pritiskom. Uvek nađe reči da me smiri i uputi na pravi smer. Veoma sam srećna što sam ga videla u Janikovom boksu", dodala je Ana.

Otkako je osviojio Melburn, Sineru je broj pratilaca na Instagramu sa 800.000 porastao na 2.4 miliona. Ana ima savet za njega.

"Sada su druga vremena, prisustvo na društvenim medijima je veće nego kada sam ja 2008. osvojila Rolan Garos. Najvažnije je da sledi svoj put i da trenira, sigurna sam da to već radi. Ima dobar tim i sistem koji ga podržava, tako da može da se fokusira na ritam i ciljeve", dodala je Ivanovićeva.

Ana, koja je tokom karijere osvojila 15 titula, kaže da joj se došada kako igra teniser iz Južnog Tirola.

"Ima veoma dobar stil igre u celini. Mentalno je i fizilčki jak. Ako nastavi da radi ovo što sad čini slede mu mnoge grend slem titule. Uživam da ga gledam. Deluje i da je veoma dobra osoba, što je lepo videti", zaključila je srpska teniserka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.