Ana Jovanović: Najdraža pobeda

Izvor: B92, 26.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Jovanović: ''Najdraža pobeda''



Srpska teniserka Ana Jovanović izjavila je posle pobede nad Jelenom Kostanić-Tošić (6:4, 7:5), u prvom meču plej-ofa za plasman u Drugu Svetsku grupu Fed kupa između Srbije i Hrvatske, da joj je to "najdraži trijumf u karijeri". "Ova pobeda mi je sigurno najdraža, jer je ostvarena u vrlo bitnom trenutku za reprezentaciju, kada se odlučuje o našem plasmanu u Svetsku grupu", rekla je Jovanović, koja je u poslednjerm času zamenila Anu Ivanović, sprečenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog bolesti da izađe na teren.

Jovanović je za odluku da će igrati umesto najbolje srpske teniserke saznala dva sata pre početka meča.

"Bila sam spremna i fizički i psihološki za mogućnost da uđem kao eventualna zamena. Ipak, svi smo bili zatečeni sprečenošću Ane da zaigra u prvom duelu", istakla je Jovanović.

Prvi set je srpska teniseka dobila sa 6:4, uz 3:2 u brejkovima, da bi sledeći set započeo dominacijom hrvatske reprezentativke. Kod rezultata 5:2 za Kostanić-Tošić, srpski reket broj tri i 268. na svetskoj listi, krenula je u pravu kontraofanzivu, uspevši da napravi seriju od čak pet gemova.

"Preokret koji sam napravila u drugom setu, posle Jeleninog vođstva od 3:0 i 5:2, nije nikakva novost za mene. Umela sam to u dosadašnjoj karijeri da izvedem više puta", rekla je Jovanović.

Taktika srpske teniserke sastojala se, prema njenim rečima, u "držanju protivnice na bekhendu".

"Znala sam kako treba igrati sa Jelenom. Ona je levoruka i zbog toga sam se držala saveta trenera da treba da je držim na osnovnoj liniji. Očigledno, taktika je u potpunosti uspela", zaključila je Ana Jovanović, posle čije pobede Srbija vodi protiv Hrvatske sa 1:0.

Hrvatska teniserka Jelena Kostanić Tošić izjavila je da "ne može da objasni razloge pada u drugom setu".

"Ne mogu da objasnim razloge mog pada u igri ni sebi.ni vama", rekla je novinarima Kostanić Tošić, koja na svetskoj rang listi zauzima 152. mesto, i za 100 mesta je boje rangirana od Jovanovićeve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.