Ana Ivanović: Pomaganje drugima nije povezano sa bogatstvom (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Ivanović: Pomaganje drugima nije povezano sa bogatstvom (VIDEO)

Ana Ivanović, nacionalna ambasadorka UNICEF-a u svojoj video priči za kampanju "Wanna Give: jer je tuđa sreća moja sreća" ističe koliko je bitno da decu naučimo da saosećaju sa drugima, da je bitno da javne ličnosti budu dobar primer, ali i da altruizam nije povezan sa materijalnim.

"Javne ličnosti imaju veliki uticaj na sve delove društva, posebno na decu. Zato je veoma važno da budu svesni svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odgovornosti. Sva istraživanja o kulturi davanja potvrđuju da u društvima u kojima postoji tradicija davanja i solidarnosti to doprinosi blagostanju cele zajednice. Kultura davanja nije u koleraciji sa bogatstvom neke zemlje. Prema svetskom indeksu davanja, među prvih 10 rangiranih zemalja su i Indonezija, Šri Lanka, a prvo mesto zauzima Mjanmar" kaže Ana.

Ana Ivanović je obnovila sporazum o saradnji sa UNICEF-om u Srbiji. Nakon desetogodišnjeg uspešnog angažovanja, ona će nastaviti da se podržava programe UNICEF-a koji se bave prevencijom nasilja i osnaživanjem dece, posebno devojčica.

"Važno je da deca od najranijeg perioda nauče da dele, da pomognu drugarima u nevolji, da razviju empatiju. Deca najbrže uče upravo u najranijem uzrastu i važno je da u tom dobu kroz igru i učenje, steknu navike koje će im ostati za ceo zivot. Nastojim da dam dobar primer kao vrhunski sportista i javna ličnost. Uživam da učestvujem u radionicama, da razgovaram sa njima i da im prenesem najznačajnije vrednosti koje sam stekla i kojima se lično rukovodim. Ličnim donacijama sam direktno i podržala program prevencije nasilja u školama, kao i programe pomoći u vanrednim situacijama", izjavila je naša najtrofejnija teniserka.

UNICEF u Srbiji i WANNABE magazin već godinu dana sprovode kampanju "WannaGive - jer je tuđa sreća i moja sreća" sa ciljem promovisanja humanosti i lepote davanja. Ambasadori UNICEF-a i poznati glumci, muzičari i TV lica, poput Nebojše Glogovca, Nataše Miljković, Aleksandra Radojičića, Jelene Gavrilović, Bojana Perića i drugih, govorili su, kroz seriju video intervjua, o značaju darivanja, solidarnosti i altruizmu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ana: Pomaganje drugima nije povezano sa bogatstvom

Izvor: B92, 13.Okt.2017

Nekadašnja srpska teniserka Ana Ivanović nastavila je misiju pomoći kao ambasadorka UNICEF u Srbiji...Ivanovićeva je istakla da veličina i bogatstvo države ne mora da ima veze sa kulturom davanja i navela da poznate ličnosti imaju veliku ulogu u formiranju mišljenja kod dece..."Javne ličnosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.