ANA SE VIŠE NE PLAŠI NEUSPEHA

Izvor: Kurir, 09.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANA SE VIŠE NE PLAŠI NEUSPEHA

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je ključ za njen povratak u formu posle više od godinu i po dana krize i padanja na NJTA listi, sa prvog na 58. mesto, činjenica da je prevladala strah od poraza.

Nekada najbolja igračica planete kaže da se tokom crnog perioda u karijeri često pitala šta uopšte radi na terenu.

- Poraz me više ne plaši i na terenu sada uživam u igri. Odbijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se predam u principu je deo mog karaktera. Ipak, ranije je bilo situacija kada sam se pitala šta uopšte radim na terenu - prenosi Mondo izjavu Ane Ivanović.

Ona je dodala da je njen pokušaj da se vrati u vrh, uprkos velikom radu, najviše kočila svojevrsna psihološka blokada.

- Sumnjala sam u sebe i svoje kvalitete, tako da bih u svaki udarac na terenu unosila strah da ću pogrešiti, što je najviše kočilo moju igru. Značajnu ulogu u poboljšanju moje igre ima servis, a kada sam njega popravila, vratila mi se sigurnost i pri izvođenju drugih udaraca. Uporan rad na kraju daje rezultate.

Bivši trener Štefi Graf, koji je nedavno preuzeo brigu o stručnom radu sa Anom, ima svoje zasluge za oporavak mlade Beograđanke.

- Prvo što me je trener naučio bilo je da se oslobodim prilikom servisa, što mi je očigledno i pošlo za rukom.

 (S. R.)

Nole odustao od Madrida

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće igrati na turniru Madrid open zbog bolesti i alergije, saopštili su organizatori tog takmičenja. Đoković je, međutim, izrazio uverenje da je reč samo o privremenim zdravstvenim problemima.

- Koliko će biti prisutni, zavisi od odmora. Kada imate tu vrstu problema, oporavak zahteva odmaranje, a ne fizički napor. Videću za sledeću nedelju, ali mi je najbitnije da igram na Rolan Garosu i Vimbldonu, koji su mi najvažniji turniri u ovom delu sezone - rekao je Đoković.

Novak je prošle sezone igrao u polufinalu turnira u Madridu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Jelena četvrta, Ana 42. teniserka sveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2010, 13:56

LONDON - Najbolja srpska teniserka Jelena Janković i ove sedmice zauzima četvrto mesto na listi najuspešnijih igračica sveta (WTA) sa 5.160 poena, dok je Ana Ivanović za jednu poziciju pokvarila plasman i trenutno je 42. sa 1.463 boda...Bojana Jovanovski je ostvarila pomak od jednog mesta i nalazi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.