Više od 300 diplomata odalo poštu Vitaliju Čurkinu

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 300 diplomata odalo poštu Vitaliju Čurkinu

Više od 300 ruskih i stranih diplomata odalo je poštu preminulom ambasadoru Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vitaliju Čurkinu na komemorativnoj službi u Njujorku, prenela je agencija TASS.

Komemorativnoj službi prisustvovali su i Čurkinova udovica Irina i njegov sin Maksim, kao i ruski ambasador u Vašingtonu Sergej Kislijak, generalni sekretar UN Antonio Gutereš, ambasadori SAD i Kazahstana pri UN Niki >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Hejli i Karijat Umarov, i druge diplomate.

Gutereš je rekao u govoru da je "ambasador Čurkin bio jedinstveno vešt diplomata" i "čovek sa mnogo talenata i interesovanja".

Vitalij Čurkin, koji je bio ambasador Ruske Federacije pri UN od 8. aprila 2006. godine, umro je 20. februara, dan pre svog 65. rođendana. 

Savet bezbednosti UN u utorak je minutom ćutanja odao poštu preminulom ambasadoru Rusije.

Posebna ceremonija odavanja pošte Čurkinu biće održana sutra u Moskvi, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.