Telo Čurkina dopremljeno u Moskvu

Izvor: B92, 23.Feb.2017, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telo Čurkina dopremljeno u Moskvu

Telo pokojnog ambasadora Rusije u UN Vitalija Čurkina dopremljeno je avionom u Moskvu gde će u petak biti održana komemoracija.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da je knjiga žalosti otvorena u misiji Rusije u UN, prenela je agencija Tass.

Od Čurkina se u Njujorku oprostilo više od 300 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruskih i stranih diplomata, saopštila je ruska misija na zvaničnom Tviter nalogu.

Ceremoniji su prisustvovali Čurkinova supruga Irina i sin Maksim, kao i ruski ambasador u Vašingtonu Sergej Kisljak, generalni sekretar UN Antonio Gutereš i ambasadorka SAD u UN Niki Hejli i mnogi drugi.

Šef ruske misije pri UN Vitalij Čurkin iznenada je preminuo u ponedeljak u Njujorku, samo dan pre 65. rođendana.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija se oprašta od Vitalija Čurkina

Izvor: Vostok.rs, 24.Feb.2017, 10:38

U Moskvi se održava komemoracija povodom smrti stalnog predstavnika Rusije pri UN Vitalija Čurkina. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov predao je udovici Čurkina orden za hrabrost koji mu je posthumno uručio šef ruske države Vladimir Putin.. . „Ispraćamo danas našeg prijatelja,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.