Maja trenira fudbal i peva najlepše pesme na francuskom jeziku: Prokuplje je ponosno na nju (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Mar.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja trenira fudbal i peva najlepše pesme na francuskom jeziku: Prokuplje je ponosno na nju (FOTO)

Maja Bulatović (17) iz Prokuplja, koja je golman jedinog ženskog fudbalskog kluba „Krstarica“ iz Prokuplja, osvojila je prvo mesto na takmičenju za frankofonu pesmu.

Njen plasman u kategoriji juniora posebno je značajan jer je  u istom danu  uspela da učestvuje u finalu pevanja, koje je bilo u Nišu i da u Prokuplju brani na utakmici koja je igrana.

Kako kaže ova nadarena devojka, učenik drugog razreda prokupačke Gimnazije, sport, muzika i francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jezik mogu da se spoje.

- Kažu da je fudbal muški sport, ali ja se ne bih složila sa tim. Odmalena sam u njemu i zaista volim da igram. Ipak, na prvom mestu mi je škola, a ovo takmičenje, na kojem sam imala tremu kao nikada ni na jednoj utakmici, ojačalo je moju ličnost. Shvatila sam da se sve može kada se hoće - kazala je Maja.

Foto: Privatna arhiva

Ona dodaje da je ipak lakše igrati fudbal, jer je reč o ekipnom sportu, pa je posebno to što je bila sama na sceni za nju bila otežavajuća okolnost.

- Ipak sa nastavnikom francuskog jezika Vojkanom Taskovićem dugo sam pripremala nastup, nisma očekivala prvo mesto, ali sam se nadala - kaže Maja, koja zaista izgleda kao mlada Francuskinja, pre nego ratoborni golman „Krstarice“ .

Foto: Privatna arhiva

Na ovom državnom takmičenju koje je za vikend održano u Nišu u žiriju između ostalih bili su i ambasadori Francuske i Kanade, a u Majinoj konkurenciji bilo je osam predstavnika iz čitave Srbije.

(B.R.)


Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.