Maja trenira fudbal i peva najlepše pesme na francuskom jeziku: Prokuplje je ponosno na nju (FOTO)

Na ovom državnom takmičenju koje je za vikend održano u Nišu u žiriju između ostalih bili su i ambasadori Francuske i Kanade

  • 0

Maja Bulatović (17) iz Prokuplja, koja je golman jedinog ženskog fudbalskog kluba „Krstarica“ iz Prokuplja, osvojila je prvo mesto na takmičenju za frankofonu pesmu.

Nemanja je najbolji mladi kuvar u Srbiji: Pobedio je na velikom takmičenju, a vrhunski sprema krmenadle na ciganski način

Njen plasman u kategoriji juniora posebno je značajan jer je  u istom danu  uspela da učestvuje u finalu pevanja, koje je bilo u Nišu i da u Prokuplju brani na utakmici koja je igrana.

Kako kaže ova nadarena devojka, učenik drugog razreda prokupačke Gimnazije, sport, muzika i francuski jezik mogu da se spoje.

- Kažu da je fudbal muški sport, ali ja se ne bih složila sa tim. Odmalena sam u njemu i zaista volim da igram. Ipak, na prvom mestu mi je škola, a ovo takmičenje, na kojem sam imala tremu kao nikada ni na jednoj utakmici, ojačalo je moju ličnost. Shvatila sam da se sve može kada se hoće - kazala je Maja.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Ona dodaje da je ipak lakše igrati fudbal, jer je reč o ekipnom sportu, pa je posebno to što je bila sama na sceni za nju bila otežavajuća okolnost.

- Ipak sa nastavnikom francuskog jezika Vojkanom Taskovićem dugo sam pripremala nastup, nisma očekivala prvo mesto, ali sam se nadala - kaže Maja, koja zaista izgleda kao mlada Francuskinja, pre nego ratoborni golman „Krstarice“ .

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Na ovom državnom takmičenju koje je za vikend održano u Nišu u žiriju između ostalih bili su i ambasadori Francuske i Kanade, a u Majinoj konkurenciji bilo je osam predstavnika iz čitave Srbije.

Daljinac baner

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA