Ništa novo, Fetel opet na polu

Izvor: B92, 11.Jun.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa novo, Fetel opet na polu

Aktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel šesti put ove sezone će se naći na pol poziciji, pošto je bio najbrži u kvalifikacijama pred Veliku nagradu Kanade.

Vozač Red Bula je do šestog pola pred sedmu trku ovogodišnjeg šampionata došao krugom u vremenu od 1:13.014 minuta na stazi "Žil Vilnev".

Uz mladog Nemca u prvom redu na startu trke, u nedelju od 19 časova po srednjeevropskom vremenu, biće Fernando >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Alonso u Ferariju, dok će treće mesto zauzeti drugi vozač Skuderije Felipe Masa.

Za razliku od većine prethodnih trka ove sezone, Fetel je u Montrealu imao veliku konkurenciju u vidu dvojca Ferarija. Alonso je bio najbrži tokom drugog dela, Masa u drugom, ali je vozač Red Bula bio najbolji kada je bilo najpotrebnije i tako je nastavio dominaciju u kvalifikacijama.

Vozači Ferarija na kraju su morali da se zadovolje drugom i trećom pozicijom, ispred Fetelovog timskog kolege Marka Vebera. Na startu sedme trke sezone iza njih će slediti vozač Meklarena Luis Hamilton, ispred Nika Rozberga u Mercedesu, timskog kolege Džensona Batona i sedmostrukog svetskog šampiona Mihaela Šumahera. Prvu desetoricu kompletiraće dvojac Lotus Renoa Nik Hajdfeld i Vitalij Petrov.

Prvi deo kvalifikacija protekao je bez većih iznenađenja, a uz vozače Lotusa, Marusja Virdžina i Hispanija rejsinga, tada je eliminisan i Haime Algersuari u bolidu ekipe Toro Roso. Mladi Španac će biti 18. na startu, a iza njega će slediti Jarno Truli, Heiki Kovalainen, Vitantonio Liuci, Timo Glok, Narijan Kartikejan i Žerom d'Ambrozio. Belgijanac, ipak, tek treba da dobije dozvolu da učestvuje na trci, pošto je u udesu na drugom treniningu u petak potpuno uništio bolid, pa u subotu nije kompletirao nijedan krug.

U drugom delu kvalifikacije su završila dvojica vozača koji su debitovali u Formuli 1 ove sezone, Pol di Resta i Pastor Maldonado, Kamui Kobajaši u bolidu Zaubera, drugi vozač Fors Indije Adrian Zutil, Sebastijan Buemi u bolidu ekipe Toro Roso, i dvojica veterana Rubens Barikelo i Pedro de la Rosa. Španac će na Velikoj nagradi Kanade zameniti Serhija Peresa, koji se nije osećao dobro posle prvog slobodnog treninga, pošto se na stazu vratio prvi put posle teškog udesa tokom kvalifikacija u Monte Karlu pre dve nedelje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fetel i Alonso, ruku pod ruku

Izvor: RTS, 11.Jun.2011

Fetel u poslednjim trenucima pretekao Alonsa i izborio pol-poziciju pred Veliku nagradu Kanade. Sebastjan 380 hiljaditih delova sekunde brži od "ferarija". Rozberg i Masa, takođe, brzi na stazi koja nosi ime velikog Žila Vilneva. De la Rosa završio u ogradi. ..Sebastijan Fetel je u poslednjim trenucima...

Nastavak na RTS...

Fetel i u Montrealu na pol poziciji

Izvor: Sportske.net, 11.Jun.2011

Šampion i aktuelni lider šampionata Formule 1 posle današnjih kvalifiukacija najavio je da ni u sutrašnjoj trci u Montrealu njegovi rivali neće moći da mu pariraju.

Nastavak na Sportske.net...

Neverovatni Fetel startuje sa pol pozicije i u Kanadi

Izvor: Blic, 11.Jun.2011

Vozač Red Bula, Nemac Sebastijan Fetel, startovaće sa pol pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, pošto je na zvaničnom treningu zabeležio najbolji rezultat...Fetel je krug na stazi u najvećem gradu kanadske federalne države Kvebek izvozio u vremenu jedan minut i 13,014...

Nastavak na Blic...

F1: Fetel osvojio pol poziciju u Kanadi

Izvor: AutoBlog, 12.Jun.2011, 03:24

Vozač ekipe Red bul Nemac Sebastijan Fetel osvojio je pol poziciju na zvaničnom treningu uoči sedme trke sezone za Veliku nagradu Kanade koja će biti održana u nedelju na stazi u Montrealu.Fetel je izvezao najbrži krug u vremenu 1:13.014. Ovo je bila šesta pozicija za nemačkog vozača u 2011....

Nastavak na AutoBlog...

Pol Kejsiju Stoneru

Izvor: AutoBlog, 12.Jun.2011

U kvalifikacijama pred trku za VN Britanije koja se vozi na Silverstonu u nedelju u 14 časova po našem vremenu Kejsi Stoner je osvojio još jednu pol poziciju ispred čupavog Marka Simončelija i Horhea Lorenca koji je bio nešto brži od svog klupskog kolege Bena Spiza. Peti na startu će biti Andrea...

Nastavak na AutoBlog...

Batonu maraton i triler u Kanadi

Izvor: B92, 12.Jun.2011

Vozač Meklarena Dženson Baton trijumfovao je na Velikoj nagradi Kanade, sedmoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1...Baton je do prve pobede ove sezone došao u vremenu od 4:04:09.537 sata, posle potpuno neverovatne trke na stazi "Žil Vilnev"...Britanac je do desetog trijumfa u karijeri došao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.