Marjanović brani Zlatnu rukavicu

Izvor: RTS, 27.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović brani "Zlatnu rukavicu"

Selektor bokserske reprezentacije Srbije Zoran Manojlović saopštio je sastav tima koji će u petak i subotu predstavljati našu zemlju na 52. Meču šampiona i boriti se za "Zlatnu rukavicu".

Naša najstarija i najcenjenija bokserska manifestacija počeće sutra u Kargujevcu kvalifikacionim borbama, a subotu će u hali "Pinki" u Zemunu biti održani finalni mečevi.

Na Manojlovićevom spisku  nalaze se sledeći bokseri:

54 kilograma: Nikola Magovac (Radnički >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beograd),

57: Branimir Stanković (Mačva Šabac),

60: Ljubomir Marjanović (Mačva) i Faruk Ajvazi (Cement Beočin),

64: Zlatko Došen (Crvena zvezda)

69: Zoran Mitrovic (Mačva),

75: Nikola Jovanović (Radnički Beograd),

81: Zoran Radić (Loznica),

do 91 kilogram: Vuk Simić (Loznica),

Preko 91: Andrija Keković (Radnički Beograd).

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, koja će prvi put okupiti reprezentacije, a ne pojedinačne boksere, prijaveljene su selekcije Francuske, Tunisa, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Bugarske.

"Ovo je početak novog ciklusa u kome želimo da afirmišemo nekoliko veoma talentovanih boksera. Očekujem da će mladi Magovac u veoma oštroj konkurenciji imati priliku da se bori za naš najcenjeniji bokserski trofej. Pored toga, velika očekivanja su i od branioca titule Marjanovića", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor Manojlović.

Generalni sekretar Bokserskog saveza Srbije Dušan Vasiljević je rekao da ovim takmičenjem počinje novi olimpijski ciklus i pripreme za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Očekuje se da bi u naredne tri godine neko od mladih boksera mogao da se afirmiše i kvalifikuje se za Olimpijske igre.

"Za uspešan razvoj i revitalizaciju boksa pomoć države je neophodna. Zahvaljujući razumevanju Ministarstva za sport i Olimpijskog komiteta Srbije u protekloj godini smo imali maksimalne uslove za pripreme. Naši bokseri su u ovoj godini imali 280 dana priprema i to je znatno poboljšanje u odnosu na prethodni period",rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Velizar Đerić.

Prema njegovim rečima, u bokserskoj organizaciji se ozbiljno razmišlja o angažovanju poznatnog stručnjaka iz neke od razvijenijih bokserskih nacija. Realizacija takve ideje može se očekivati već početkom sledeće godine, kada će Đerić boraviti u Moskvi i razgovarati sa čelnicima Bokserskog saveza Rusije.

Finalne borbe 52. Meča šampiona zakazane su za subotu od 12 sati u zemunskoj hali "Pinki".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meč šampiona u Kragujevcu i Zemunu

Izvor: B92, 27.Nov.2008

Bokserska revija Meč šampiona u petak i subotu održava se 52. put. Domaćini će biti Kragujevac i zamunska hala Pinki...Selektor bokserske reprezentacije Srbije Zoran Manojlović saopštio je sastav tima koji će predstavljati našu zemlju na 52. Meču šampiona i boriti se za "Zlatnu rukavicu",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.