Leverkuzenu lokalni derbi

Izvor: RTS, 25.Feb.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leverkuzenu lokalni derbi

Bajer iz Leverkuzena savladao u lokalnom derbiju Keln sa 2:0. Augsburg osvojio važne bodove u borbi za opstanak. Štutgart koji je na svom stadionu savladao Frajburg sa 4:1, Zdravko Kuzmanović igrao je do 83. minuta. Nirnberg iznenadio u Bremenu.

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena savladali su danas u lokalnom derbiju domaći Keln sa 2:0 u utakmici 23. kola Bundeslige, dok je Augsburg kod kuće savladao Hertu sa 3:0 i osvojio važne bodove u borbi za opstanak.

Dvostruki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << strelac za tim iz Leverkuzena protiv "komšija" iz Kelna bio je Lars Bender i tako doneo Bajeru drugu uzastopnu pobedu u šampionatu.

Augsburg je do tek četvrte pobede u sezoni takođe došao zahvaljujući dvostrukom strelcu, raspoloženom Torstenu Erlu koji je mrežu rivala zatresao u 61. i 63. minutu.

Ubedljivu pobedu zabeležio je Štutgart koji je na svom stadionu savladao poslednjeplasirani Frajburg sa 4:1, a Zdravko Kuzmanović igrao je do 83. minuta za domaći tim.

Veoma važne bodove u borbi za opstanak osvojio je Majnc, pošto je kod kuće deklasirao direktnog konkurenta Kajzerslautern sa 4:0.

Ekipa Volfsburga na svom terenu je poražena protiv Hofenhajma sa 2:1, a srpski internacionalac Slobodan Medojević nije dobio priliku da debituje za "vukove".

Fudbaleri Nirnberga iznenadili su u Bremenu domaći Verder i slavili sa 1:0 u poslednjoj večerašnjoj utakmici 23. kola Bundeslige. Nirnbergu je ovo bila tek druga pobeda u poslednjih devet godina u Bremenu, a do nje je stigao zahvaljujući pogotku Aleksandera Esvejna u 65. minutu.

Reprezentativac Srbije i član Verdera Aleksandar Ignjovski ušao je u igru u 65. minutu umesto Tom Tribila.

Rezultati i strelci u 23. kolu:

Keln - Leverkuzen 0:2 (Bender 16, 51)

Volfsburg - Hofenhajm 1:2 (Helmes 69 - Firmino 2, Šiplok 84)

Štutgart - Frajburg 4:1 (Harnik 12, 82, Okazaki 22, Bularuz 63 - Dijan 27)

Majnc - Kajzerslautern 4:0 (Zidan 3, Salaj 17, Miler 30, Čupo - Moting 74)

Augsburg - Herta 3:0 (Erl 61, 63, Nđeng 90)

Verder - Nirnberg 0:1 (Esvejn 65)

Sutra igraju:

Bajern - Šalke i Borusija Dortmund - HanoverJuče su igrali:

Borusija Menhengladbah - Hamburg 1:1

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuzmanović se radovao, Leverkuzen lako sa Jarčevima

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Feb.2012

Očekivano i lako Štutart je savladao Frajburg kod kuće. Velikih 4:1 je potvrda razlike u kvalitetu ova dva tima.. Posle dvadesetak minuta igre na semaforu je stajalo 2:0, što je veoma obradovalo domaće navijače. Međutim, sedam minuta kasnije, Diagne je smanjio na 2:1 i koliko-toliko vratio neizvesnost...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Oro u nadoknadi za bod Parižana

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Feb.2012

Fudbaleri Monpeljea preuzeli su od Pari Sen Žermena vodeću poziciju na tabeli francuskog prvenstva, pošto su na svom stadionu pobedili Bordo sa 1:0 u utakmici 25. kola.. . Strelac jedinog pogotka za domaću ekipu bio je Džon Utaka u 80. minutu, a to je bila peta pobeda Monpeljea u poslednjih šest...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.