Dinamo gostuje u Prištini 19. februara!

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Feb.2011, 02:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo gostuje u Prištini 19. februara!

Dinamo iz Zagreba će 19. februara gostovati u Prištini, gde će odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom nepriznate Kosovske lige! Vest je potvrdio Tomislav Marčinko, direktor Zagrepčana za odnose sa javnošću.
Dinamo 26. aprila obeležava stogodišnjicu postojanja i povodom toga igramo utakmice sa klubovima iz bivše SFRJ. Gostovali smo u BiH, sastaćemo se i sa Arsenalom, Totenhemom, Lionom, klubovima koji su kupovali naše fudbalere. Hrvatska je sa Kosovom uspostavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << diplomatske odnose i ako sarađujemo u privredi i kulturi ne znam zašto ne bismo i u sportu – rekao je Marčinko.

FS Kosova nije primljen u UEFA i FIFA i reprezentacija nema pravo da igra međunarodne utakmice. Pre dve godine Vlada Hrvatske stopirala je put Dinama u Prištinu. U Zagrebu, međutim, ne veruju da će se nešto slično ponoviti, iako će gostovati u nepriznatoj državi.
Kosovo ne može da se igra u takmičenjima koje organizuje UEFA, prijateljske utakmice nisu problem. Fudbal bi trebalo da bude iznad politike. Voleo bih kada bismo mogli da igramo protiv Crvene zvezde i Partizana, kao što je slučaj u košarci, a biće uskoro i u rukometu. Želimo da sarađujemo sa svima iz bivše Jugoslavije, imamo korektne odnose sa crveno i crno–belima.
Prema Marčinkovim rečima, Dinamo je prihvatio poziv iz nepriznate države, zbog bivših igrača Kujtima Šalje, Adrijana Koznikua, kao i sadašnjeg Fatosa Bećiraja:
Svi oni su ostavili trag u Dinamu, a naš bivši trener Ćiro Blažević je u doba SFRJ jedne sezone spasao Prištinu selidbe u Drugu ligu. Na Kosovu imamo i dosta navijača. To će biti prilika da se podsetimo lepih vremena. Trebalo bi da gledamo u budućnost, a ne u prošlost. Verujem da će vrlo brzo i srpski klubovi igrati protiv kosovskih – zaključio je Marčinko.
Očekuje se ipak, da će odluka Dinama da igra u Prištini izazvati oštru reakciju ne samo Fudbalskog saveza Srbije, već i državnog vrha.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinamo ZG u Prištini 19. februara!?

Izvor: B92, 02.Feb.2011

U sklopu obeležavanja "treće godišnjice nezavisnosti Kosova" zagrebački Dinamo će gostovati u Prištini, piše Večernji list...Planirano je da se 19. februara na Gradskom stadionu u Prištini odigra utakmica selekcije kosovske lige i Dinama, a gostima iz Hrvatske plaćeni su let i smeštaj, navodni...

Nastavak na B92...

Dinamo neće sa Partizanom, ali gostuje u Prištini!

Izvor: S media, 02.Feb.2011

Čelnici zagrebačkog Dinama odbili su unapred dogovorenu egzibicionu utakmicu sa Partizanom, ali će zato 19. februara gostovati u Prištini...Crno-beli su "ispaljeni" za duel između stručnih štabova zbog, kako se nezvanično saznaje, pritiska hrvatskih medija i navijača "modrih", ali na "Maksimiru"...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.