Dinamo neće sa Partizanom, ali gostuje u Prištini!

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo neće sa Partizanom, ali gostuje u Prištini!

Čelnici zagrebačkog Dinama odbili su unapred dogovorenu egzibicionu utakmicu sa Partizanom, ali će zato 19. februara gostovati u Prištini.

Crno-beli su "ispaljeni" za duel između stručnih štabova zbog, kako se nezvanično saznaje, pritiska hrvatskih medija i navijača "modrih", ali na "Maksimiru" izgleda niko nema ništa protiv da se Dinamo sastane sa reprezentacijom nepriznate Kosovske lige!

Kako prenosi Sportski žurnal, ovu vest potvrdio je Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Marčinko, direktor Zagrepčana za odnose sa javnošću.

– Dinamo 26. aprila obeležava stogodišnjicu postojanja i povodom toga igramo utakmice sa klubovima iz bivše SFRJ. Gostovali smo u BiH, sastaćemo se i sa Arsenalom, Totenhemom, Lionom, klubovima koji su kupovali naše fudbalere. Hrvatska je sa Kosovom uspostavila diplomatske odnose i ako sarađujemo u privredi i kulturi ne znam zašto ne bismo i u sportu – rekao je Marčinko.

Dinamo je još pre dve godine želeo da igra u Prištini, ali je tada Vlada Hrvatske stopirala to gostovanje. Naime, FS Kosova nije primljen u UEFA i FIFA i reprezentacija nema pravo da igra međunarodne utakmice, ali se u Zagrebu nadaju da ovaj put neće biti prepreka.

"Delije" i "Grobari" spremaju zajedničku akciju!

Stanojević: I Zvezda je u Antaliji?

Zvezda plaća Partizanu tri miliona dinara

Rud Gulit dočekao crveno-bele (FOTO)

"Delije" i "Grobari" najbolji na svetu (VIDEO)

– Kosovo ne može da se igra u takmičenjima koje organizuje UEFA, prijateljske utakmice nisu problem. Fudbal bi trebalo da bude iznad politike. Voleo bih kada bismo mogli da igramo protiv Crvene zvezde i Partizana, kao što je slučaj u košarci, a biće uskoro i u rukometu. Želimo da sarađujemo sa svima iz bivše Jugoslavije, imamo korektne odnose sa crveno i crno–belima - dodao je Marčinko.

Prema njegovim rečima, Dinamo je prihvatio poziv iz nepriznate države, zbog bivših igrača Kujtima Šalje, Adrijana Koznikua, kao i sadašnjeg Fatosa Bećiraja, inače reprezentativca Crne Gore.

Očekuje se ipak, da će odluka Dinama da igra u Prištini izazvati oštru reakciju ne samo Fudbalskog saveza Srbije, već i državnog vrha, smatra Žurnal.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.