San Antonio čuva Parkera

Izvor: Mondo, 01.Avg.2014, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San Antonio čuva Parkera

Košarkaški veteran iz Francuske produžio ugovor sa šampionom NBA lige. Nezvanično, na još tri godine, za 45 miliona dolara!

Toni Parker nema nameru da ide u penziju ili se vrati u Evropu.

Foto: Beta/AP/Eric Gay

Sjajni plejmejker San Antonija, iako su mu 32 godine, produžio je ugovor sa šampionom NBA lige.

U saopštenju se ne navode detalji, ali specijalizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << košarkaški mediji prenose da je u pitanju trogodišnji ugovor vredan 45 miliona dolara.

Francuski internacionalac prošle sezone je igrao u proseku 29 minuta po utakmici i za to vreme je imao učinak od 16,7 poena i 5,7 asistencija.

Tim učinkom Parker je doprineo da San Antonio osvoji petu titulu, od kojih su četiri bile s Parkerom u timu.

Foto: AP/Eric Gay

Francuz je svih 13 sezona u NBA ligi proveo u dresu "mamuza", a predstojeća mu je bila poslednja u ugovoru i u njoj je trebalo da zaradi 12,5 miliona dolara.

U ligi važi za jednog od najboljih plejmejkera, a među brojnim individualnim priznanjima spada i ono za najkorisnijeg igrača (MVP) finala 2007.

Samo dvojica aktivnih igrača, Tim Dankan i Kobi Brajant, imaju više nastupa u plej-ofu od njega. Parker je i najbolji asistent u istoriji San Antonija, kako u regularnom delu sezone, tako i u plej-ofu.

Foto: Beta/AP/Darren Abate
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.