Brza pruga Beograd-Subotica biće gotova do novembra (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 11:32

Brza pruga Beograd-Subotica biće gotova do novembra (AUDIO)

Brza pruga od Beograda do Subotice biće završena do novembra, a predviđeno je da bi već u decembru mogao da bude uspostavljen redovan železnički saobraćaj. Od Beograda do najsevernijeg grada u Srbiji stizaće se za 80 minuta.
Izgradnja pruge Novi Sad – Subotica za brzinu do 200 kilometara na sat odvija se predviđenom dinamikom, a radovi su organizovani u tri smene. Ministar za građevinarstvo Goran Vesić precizirao je da će već u oktobru početi probe na pruzi.
Napomenuo je da je železnički saobraćaj budućnost Srbije jer je ona na tranzitnim rutama, posebno na ruti koja vodi od Budimpešte prema Atini. On je naglasio da gde god se gradi pruga, to privlači investitore, povećava mobilnost...
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.