Troicki igrao dva dana za drugo kolo

Izvor: Mondo, 28.Sep.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki igrao dva dana za drugo kolo

Srpski Dejvis kup reprezentativac dobio prvi meč u Čengduu posle pauze koja je usledila zbog kiše

Foto: Andy Lyons/Guliver/Getty Images

Viktor Troicki pridružio se Dušanu Lajoviću u drugom kolu turnira u Čengduu.

Srpski teniser učinio je to dan kasnije, pošto je kiša prekinula njegov meč prvog kola protiv Norvežanina Kaspera Ruda u utorak.

Posle odlaganja duela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Viktor je nastavio tamo gde je stao pre prekida. Vodio je 6:3, 3:2, a onda je nešto teže nego što se očekivalo priveo meč kraju u svoju korist protiv 258. igrača sveta. Drugi set dobio je rezultatom 7:6 (7:4).

Srpski reprezentativac je vodio 4:2, ali je Norvežanin uspeo da stigne do izjednačenja, nakon čega je Troicki spasavao set. Imao je Rud tri set lopte koje nije uspeo da iskoristi, pa je odluka pala u taj-brejku, gde je srpski teniser pokazao zbog čega je za 226. mesta bolje plasiran na ATP listi.

Troicki, koji je šesti nosilac u Čengduu, za prolaz u četvrtfinale igraće sa Kipraninom Markosom Bagdatisom, koji je posle dosta muke i čak tri odigrana taj-brejka savladao Pabla Karena Bustu iz Španije.

Troicki protiv Bagdatisa ima negativan skor - 1:4, a jedinu pobedu ostvario je još davne 2010. godine, u finalu turnira u Moskvi.

Turnir u Čengduu igra se za nagradni fond od 840.915 dolara.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.