Vučićeva čestitka Putinu: Dan branilaca otadžbine je više od praznika

Izvor: RTS, 22.Feb.2020, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićeva čestitka Putinu: Dan branilaca otadžbine je više od praznika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom sutrašnjeg praznika Dana branilaca otadžbine, čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i poručio da je Dan branilaca otadžbine više od praznika.
U čestitki se navodi da je Dan branilaca otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom, saopšteno je iz Predsedništva.

"Dok se širom Rusije slavi odvažnost, požrtvovanost i nepokolebljivost branilaca Otadžbine, koji su uvek i svuda čuvali nezavisnost i slobodu, velika mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde", navodi se u čestitki predsednika Vučića.
Podseća da su Srbija i Rusija, u težnji da svet bude bolje mesto za buduća pokolenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobeda, gradeći tako i jake veze između dva bratska naroda.
"To nas obavezuje da junačka dela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda", naveo je Vučić u čestitki.
Dodaje da Rusija uvek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje.
Zahvalio je predsedniku Putinu za čast koju je ukazao Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući ga da prisustvuje veličanstvenoj proslavi 75. godišnjice Dana pobede nad fašizmom 9. maja u Moskvi.  
"Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dveju zemalja, koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Uz praznične čestitke sadašnjim generacijama branilaca Otadžbine, koje ponosno nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih predaka, kao i najbolje želje za nova dostignuća, primite moje srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja", navodi se u čestitki predsednika Vučića.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Dan koji je više od praznika": Vučić čestitao Putinu veliku pobedu

Izvor: Večernje novosti, 22.Feb.2020

Predsednik Srbije podsetio da su Srbija i Rusija, u težnji da svet bude bolje mesto za buduća pokolenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobeda, gradeći tako i jake veze između dva bratska naroda Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas, povodom sutrašnjeg...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.