Vrhunska čokoladna torta za svečanosti i slavlja

Izvor: B92, 18.Okt.2020, 14:34

Vrhunska čokoladna torta za svečanosti i slavlja

Zasladite se ovom fenomenalnom poslasticom.

Sastojci:

Za fil: 8 žumanaca 100 gr šećera 2 vanilinog šećera 150 gr čokolade 200 gr maslaca 1 kesica šlaga

Za koru: 8 belanaca 6 supenih kašika šećera 150gr mlevenih oraha 8 supenih kašika brašna

Priprema:

Fil: Žumanca, šećer i vanilin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šećer umutite prvo u posudi pa onda kuvajte na pari desetak minuta. Žumanca su kuvana kada kašikom provučete kroz njih i vidi se dno.

Dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Ostavite ovo malo da se prohladi, pa dodajte u izmućen maslac na sobnoj temperaturi. U ovo dodati izmućeni šlag. Ostavite fil u frižideru sat vremena.

Kora: Umutiti belanca, i dodajte prstohvat soli, kao i šećer - zatim ih umutite. Špahnom mutite i dodati orahe i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Peći u plehu od rerne koji ste obložili papirom za pečenje. Kore iseći na 3 dela da se dobiju 3 jednaka pravougaonika. Posebno na pari otopiti 100 gr čokolade sa 3 supene kašike ulja.

Kada sklonite sa ringle, dodajte jednu supenu kašiku margarina jer će čokoladi dati sjaj i čvrstoću. Svaku koru premazati filom, a odozgo preliti topljenom čokoladom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.