UVEK UPALI - Nekoliko trikova kako da PREKRIJETE PODOČNJAKE, za savršeno blistavu kožu u ovoj regiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 19:00

UVEK UPALI - Nekoliko trikova kako da PREKRIJETE PODOČNJAKE, za savršeno blistavu kožu u ovoj regiji

Nije potrebna profesionalna šminka

Ukoliko niste sigurni kako šminkom sakriti podočnjake i umor, pred vama je nekoliko saveta koji će vam u tome veoma pomoći. Nakon ovoga možete potpuno zaboraviti na umoran izgled.

Podočnjaci, crvenilo očiju i umor mogu biti zaista frustrirajuća pojava kada želimo da izgledaamo dobro. Međutim, da bi se oni sakrili, nije potrebna profesionalna šminka. Naprotiv. Pročitajte ovaj tekst i naučite kako šminkom sakriti podočnjake >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i umor. Nakon ovoga, umoran izgled biće prošlost, a svežina i snaga uvek će krasiti vaše lice.

Pročitajte ovih 5 saveta kako šminkom sakriti podočnjake i umor i zauvek se rešite svog umornog izgleda.

Kako šminkom sakriti podočnjake i umor?

Umoran izgled očiju može biti posledica alergije, dehidratacije, loše ishrane, rada za računarom, ali i lošeg sna. Međutim, nekada je potrebno brzo ga ukloniti zarad dobrog izgleda.

Korektor

Mnogi od nas su se mnogo puta susreli sa tamnim krugovima ispod očiju. Podočnjaci nekada mogu biti i hronični, ali i u tom slučaju i u slučaju da su uzrokovani umorom, oni se mogu sakriti pravilnim nanošenjem korektora. Dok gledate u ogledalo, zabacite glavu malo u nazad, tako da vaša brada bude napred. Iz te perspektive najbolje ćete videti gde podočnjaci počinju i gde je potrebno staviti korektor. Ukoliko ga dobro nanesete, vaš izgled će biti svežiji, a može doprineti i tome da čitava šminka izgleda bolje.

Korektor u nijansi breskve pomoći če da se u potpunosti pokriju tamni podočnjaci i napravi odgovarajuća boja za podlogu. Korektor nanosite masažnim pokretima tako što ćete rastezati kožu od unutrašnjih uglova očiju ka spolja. Ovo pomaže da se izbegne nakupljanje korektora kod nosa. Malim prstom nanesite korektor jer će toplina vašeg prsta pomoći da se proizvod lepo rastvori na koži i poprimi odgovarajuću teksturu. Osim za podočnjake, korektor može oslužiti i za uklanjanje crvenih linija na kapcima. Mala količina korektora zameniće prajmer za oči ukoliko želite da naneste senke za oči. Korektor sa reflektujućim česticama može popraviti ton i dati koži efekat mekog sjaja.

Flasteri za podočnjake

Bez obzira na to koliko se trudimo da imamo dovoljno sna, savremeni tempo života suprotstavlja se našem trudu. Zbog toga mnoštvo ljudi pati od nedostatka sna. Sa godinama koža postaje tanja i sklona borama. Korektor je dobro rešenje za privremeno skrivanje ovih nabora, ali redovna upotreba flastera za podočjake može pomoći vašoj borbi protiv starenja. Flasteri mogu poboljšati ten i osloboditi vas efekta umornih očiju.

Veštačke suze

Kapi za oči poznatije kao veštačke suze veoma su korisne za sve one koji veći deo dana provode ispred računara, tableta ili telefona. Upravo taj boravak ispred računara može izazvati crvenilo očiju. Ovakav problem nije dobro ignorisati već pronaći rešenje. Jedno od tih rešenja su upravo ove kapi koje će vam pomoći da se rešite umora očiju i da vratite svom licu svežinu. Obratite pažnju na to da prečesta upotreba kapi može dovesti do zavisnosti, te je dobro da vodite računa oko toga koliko često ih stavljate.

Olovka za oči

Najstariji i najbrži trik za osveženje izgleda jeste linija iscrtana olovkom za oči na gornjem kapku. Ova tehnika pomaže u stvaranju prirodnog okvira očiju koji daje jasnoću njegovvim konturama čak i ako ne stavite maskaru. Efekat će biti bolji ukoliko izaberete metalik kremasti ajlajner umesto standardnog mat ajlajnera. Refleksija svetlosti stvoriće vizuelni efekat krupnijih očiju.

Podizanje obrva

Jedan od saveta kako šminkom sakriti podočnjake i umor jeste i podizanje obrva četkicom i gelom. Obrve doprinose svežem i odmornom izgledu u velikoj meri te je potrebno obratiti posebnu pažnju na njih. Obrve popunjene olovkom kako bi se stvorio efekat gustih trepavica može doprineti još umornijem izgledu. One mogu prosto visiti preko očnih kapaka i učiniti da oči deluju umorno.

Da biste se rešili tog efekta, prvo pažljivo očešljajte obrva kako biste im dali pun i prirodan izgled. Kratkim, pernatim potezima češljajte obrve kao što češljate kosu kako biste popunili praznine i oblikovali obrve. Na samom kraju nanesite bezbojni gel za fiksiranje kako bi šminka duže stajala. Neke devojke umesto gela za ovu svrhu koriste i sapun.

Isprobajte ove metode za sakrivanje podočnjaka i umora i bićete oduševljeni efektom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.