PREMINUO SLAVNI KOMIČAR - Znamo ga po ulozi DAME BRITKOG JEZIKA i urnebesnog smisla za humor, koju je kreirao

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 13:24

PREMINUO SLAVNI KOMIČAR - Znamo ga po ulozi DAME BRITKOG JEZIKA i urnebesnog smisla za humor, koju je kreirao

Poznat je javnosti i po emisiji koju je godinama vodio kao Edna Evridž!

Legendarni komičar Džon Beri Hamfris poznatiji po liku koji je kreirao po imenu dama Edna Everidž (89), preminuo je usred komplikacija sa zdravljem u bolnici. Beri je pre nekoliko dana pušten na kućno lečenje, ali je zbog pogoršanja situacije vraćen u bolnicu.

Rođen je u Melburnu 17. februara 1934. godine. Beri je od malih nogu voleo da glumi i oblači se u kostime.

Roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su mu bili bogati, ali kako je jednom otkrio uglavnom su ga puštali da se sam igra u bašti sa svojom kutijom za oblačenje. Prvobitno je studirao filozofiju i likovnu umetnost na univerzitetu u Melburnu, ali je napustio studije kako bi se posvetio umentičkoj karijeri.

Hamfris je imao samo 21. godinu kada je kreirao lik Edne po kojem je postao svetski poznat. Kao Edna se pojavio u nekoliko filmova, imao je televizijsku emisiju i napisao nekoliko knjiga.

Hamfris je bio oženjen i imao je četvoro dece.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.