NAVLAČIŠ LOŠU ENERGIJU! Prostor pretrpan STVARIMA, nije dobro mesto za život, EVO kako da to REŠIŠ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 17:17

NAVLAČIŠ LOŠU ENERGIJU! Prostor pretrpan STVARIMA, nije dobro mesto za život, EVO kako da to REŠIŠ!

Nemoj podrediti svoju slobodu stvarima!

Sve što je potrebno da uradite jeste da bacite ili poklonite stvari koje vam više nisu potrebne. Međutim, kada dođe do toga u praksi čini se težim nego bilo šta drugo.

Baš poput prave dijete, treninga ili frizure koja vas prikazuje u najlepšem svetlu, nije lako pronaći način za rašćišćavanje kuće koji funkcioniše, a da pri tom ne stvara opterećenje. Čuli ste verovatno na stotine saveta kako da se oslobodite nereda, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a mi smo ih ovom prilikom sumirali i izdvojili za vas one najefikasnije.

Iako je vrlo lepo za videti stvari posložene u ormaru po veličini ili boji, ipak je praktičnije organizovati ih prema načinu korišćenja. Dakle odvojite svoju radnu, svakodnevnu, odeću za trening, vikend i specijalne prilike. Na taj način olakšaćete sebi jutarnje i svako drugo oblačenje i ujedno baciti sve što ne spada u ove kategorije.

Možda mislite da već znate kako da na najbolji način presavijete svoju garderobu, ali postoji toliko mnogo praktičnijih tehnika koje će vam ne samo fioke i ormare učini preglednijim već će i u njima uštedeti na prostoru. Jedna od tih tehnika je Conmari koja donosi fantastične rezultate.

Većina prostora ispod lavaboa i sudopere u kuhinji i kupatilu je zanemarena. Ukoliko koristite dati prostor u kupatilu za odlaganje hemije, ugradnja nosača i šipke može da bude praktično rešenje jer dobijate dodatni prostor za različite boce sa raspršivačem. Dodatna polica u ovom delu je takođe dobro rešenje.

Savremene kuhinje obično stoje na stabilnim nogarama. Međutim gledano sa prektične strane taj prostor je neiskorišćen. Dodatak u obliku fioka u tom delu može u velikoj meri da učini vašu kuhinju rasterećenijom i lakšom za organizovanje. Isto rešenje možete da primenite i na drugim ormarićima u svom domu.

Teško je rastati se od određenih komada garderobe, ali da li vam to nešto zaista toliko znači ako ga niste niti jednom obukli za 4 meseca koliko traje jedna sezona? Razmislite, možda nekom zaista treba ta vaša haljina, džemper ili čizme koje niste ni pogledali a novo godišnje doba je nastupilo.

Najveći nered u kući nastaje na podu. Odlaganjem stvari na jednoj gomili, uskoro dobijate neprohodan prostor i nepremostivu planinu. Zidovi su međutim nepravedno zanemarena opcija za odlaganje, sem ako uz njih ne stoje police.

Osim polica, kuke za vešanje, rešetke i drvene grede mogu da vas oslobode nereda u garaži, dečijoj sobi, hodniku, kupatilu i drugim prostorijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.