Ceo život ste POGREŠNO SPREMALI PIRE KROMPIR i uništavali mu ukus: Ovo je JEDINI PRAVI NAČIN

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 08:02

Ceo život ste POGREŠNO SPREMALI PIRE KROMPIR i uništavali mu ukus: Ovo je JEDINI PRAVI NAČIN

Pratite uputstva!

Pire krompir! Nema lakšeg jela za pripremu, složićete se. Ali uprkos tome, jedna stvar koju većina nas radi čini ukus pirea mnogo gorim, a da toga nismo ni svesni. Kada bismo samo tu jednu stvar promenili, od običnog, svakodnevnog jela dobili bismo pravu poslasticu.

U čemu je greška? Većina nas će ga pripremiti ovako: skuvaćemo krompir, posoliti ga, procediti ga, dodati mu puter i mleko, po želji sir ili kajmak, pa onda sve to sjediniti  E, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << baš zbog toga jedemo bezukusni pire, tvrdi britanski kuvar Tajler Florens.

- Krompir ima vrlo delikatan ukus. Kada ga skuvate i procedite, pa vodu bacite, sa njom ste bacili i ukus krompira - objašnjava Florens.

I zato, savetuje Florens, umesto da krompir kuvamo u vodi, treba da ga kuvamo u mleku i puteru. Dakle, iseckan sirov krompir stavimo u mleko, dodamo ostale mlečne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir, i pustimo da se sve to zajedno skuva. Samo tako, kaže ovaj kuvar, nećete izgubiti ukus krompira.

Šta kažete? Da li ćete već sutra spremiti baš ovakav pire krompir, ili ostajete pri svom?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.