Izvor: eKlinika.rs, 02.Apr.2024, 08:47

Kuhinjska so – ima li značaja koliko i koju vrstu soli koristimo u svakodnevnoj ishrani

Kuhinjska so neophodna je u malim količinama za pravilno funkcionisanje organizma, ali ne i pri svakom zalogaju, objašnjavaju stručnjaci. Industrijski obrađena hrana, namirnice koje se reklamiraju kao proizvodi sa manjom kalorijskom vrednošću često sadrže so kao dodatak. Na tržištu postoje različite vrste soli, pa nekada i nismo do kraja sigurni koji vrstu soli da odaberemo. Stručnjaci skreću pažnju da bi pojedine grupe hroničnih pacijenata mogle da koriste određene vrste soli tek uz odobrenje i pod nadzorom lekara.
Natrijum je esencijalni nutrijent Prema svim statistikama unosimo veće količine soli od preporučenih. Deca kroz razne grickalice konzumiraju nekada i neprihvatljivo velike količine ovog začina. Prema...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.