Velika besplatna svirka U2 u centru Londona uoči MTV nagrada

Izvor: N1 televizija, 12.Nov.2017, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika besplatna svirka U2 u centru Londona uoči MTV nagrada

Svirka je bila spoj novih i klasičnih numera irskih rokera, poput pesme "Beautiful Day" kojom su najavili današnju svečanost na kojoj će se okititi uglednim priznanjem "MTV Globl Icon" za više od 40 godina karijere u muzičkoj industriji.

Irska grupa U2 održala je u subotu uveče veliki besplatni koncert na Trafalgar trgu u Londonu, uoči svečane dodele evropskih muzičkih MTV nagrada.

Pevač Bono u nastup je ubacio aktuelnosti i aktivizam kojim se proslavio koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i svojom muzikom, pozivajući fanove da visoko u vazduh podignu transparente koje su poneli na koncert.

"Manifestacije na kraju deluju, one pokreću stvari, polako, ali sigurno", rekao je Bono publici koja je ulaznice dobila besplatno na nagradnoj igri koju je organizovao kanal MTV.

Reči Martina Lutera Kinga bile su projektovane na džinovskom ekranu, a Bono je progovorio i o rodnoj ravnopravnosti.

Bend je odao počast žrtvama samoubilačkog napada počinjenog u maju u Mančesteru u koncertnoj dvorani, u kojem su 22 osobe ubijene.   Irski roker je u masu bacio i zastavu svoje zemlje, ali je istovremeno pozdravio London "kao prestonicu sveta".

"Potrebni smo jedni drugima i više je onoga što nas povezuje nego razdvaja", rekao je obraćajući se londonskom gradonačelniku Sadiku Kanu koji je održao uvodnu reč pre koncerta.

Nakon nastupa U2 usledio je DJ Dejvid Geta, koji će takođe nastupiti na dodeli MTV nagrada.

Večerašnji spektakl vodiće britanska pevačica poreklom sa Kosova, Rita Ora, i biće to veliki povratak ceremonije dodele nagrada u London, prvi put nakon 1996. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

MTV Evropske muzičke nagrade u Londonu posle više od 20 godina

Izvor: B92, 12.Nov.2017

Reper Eminem, grupa U2 i di-džej Dejvid Geta nastupiće večeras na dodeli MTV Evropskih muzičkih nagrada koje se u London vraćaju posle više od 20 godina...Britanska pevačica Rita Ora vodiće ceremoniju u areni Vembli, gde će prvi put biti dodeljene Evropske muzičke nagrade posle odluke o ukidanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.