Sve spremno za Beer fest, očekuje se 700.000 posetilaca

Izvor: N1 televizija, 16.Avg.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za Beer fest, očekuje se 700.000 posetilaca

U sredu počinje beogradski Beer fest, koji će trajati pet dana. Pet najvećih festivala u Srbiji godišnje poseti dva miliona ljudi, a samo na festival piva se uputi čak 700.000 posetilaca.

Po četrnaesti put, na Ušću se održava petodnevni festival piva i muzike. Beer fest je jedan od najvećih festivala u Srbiji, koji za veče poseti i 120.000 ljudi.

"Korist od Beer festa i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za državu i za grad Beograd je ogromna, kako u materijalnom, tako i u nematerijalnom smislu. U materijalnom smislu, zbog velikog broja posetilaca i značajnog broja stranaca očekuje se prihod od pet miliona evra, koje će doneti Beerfest, a samo u budžet Srbije će se preko plaćanja PDV-a sliti preko milion evra", kaže ministar trgovine Rasim Ljajić.

U kulturnim vodičima, Beer fest prepoznaju kao jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi. Na spisku dve stotine muzičkih festivala, samo dva se mogu pohvaliti besplatnim ulazom, a jedan od njih je Beerfest, kažu organizatori.

Izvođači, sa druge strane, tvrde da ih velikoj bini ovog festivala vraća samo jedno.

"Bir fest je jedini rokenrol festival na kome sam svirao pred više od 100.000 ljudi. Tako da taj osećaj na pozornici ne mogu da vam opišem kako izgleda. S obzirom da je atmosfera fenomenalna, i ta publika koja podržava rokenrol, koja se odlično zabavlja, to je na neki način dokaz da je rokenrol itekako živ", smatra Žika Jelić iz Ju grupe.

A sem rokenrola, od ove godine na Beer festu će postojati karaoke stejdž, ali i beer pong turnir.

Beogradski festival piva će zvanično otvoriti nastup benda Rudimental, koji po prvi put u Beogradu održava besplatan koncert. Sem njih, tokom ovih dana, moći ćemo da vidimo i nastupe benda Let 3, Dubioze kolektiv, Massima Savića, Vlatka Stefanovskog, Bajage, ali i tradicionalni nastup Orthodox celtsa. Festival se zatvara 21. avgusta i to nastupom benda Ritam nereda.

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje 14. Beer fest

Izvor: N1 televizija, 16.Avg.2016

U sredu počinje beogradski Bir fest, koji će trajati pet dana. Pet najvećih festivala u Srbiji godišnje poseti dva miliona ljudi, a samo na festival piva se uputi čak 700.000 posetilaca...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

SVE JE SPREMNO ZA BIR FEST Za pet dana 40 koncerata i 150 vrsta piva

Izvor: Blic, 17.Avg.2016, 12:43

Sve je spremno za spektakl i početak 14. po red Bir festa na Ušću. Tokom pet dana očekuje se oko 700.000 posetilaca, među kojima čak 20.000 gostiju iz inostranstva...Organizatori najavljuju pojačanu kontrola, veći broj policajaca i pripadnika obezbeđenja, kontrolne punktove, metal detektore...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.