OTKRIVA KARAKTER RODITELJA: Evo šta o vama govori IME koje ste IZABRALI za svoje dete

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 15:56

OTKRIVA KARAKTER RODITELJA: Evo šta o vama govori IME koje ste IZABRALI za svoje dete

Neki biraju stariska, neki neobična...

Ime je nešto što nosimo celog života i na neki način nas reprezentuje, a evo šta govori o našim roditeljima i njihovom karakteru u zavisnosti od toga kakvo su nam ime birali.

Imena poznatih ličnosti

Trend "što neobičnije - to bolje" već godinama vlada među roditeljima, pa sve češće svojoj deci daju imena prema omiljenim likovima iz serije ili poznatim ličnostima. Psiholozi kažu da su takvi roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u detinjstvu bili željni pažnje. Stručnjaci tvrde da su oni najčešće imali popularna imena za to vreme, kao i mnogi iz te generacije, pa se nisu razlikovali od drugih.

Starinska imena

Roditelji koji deci daju starinska imena su konzervativni i drže do tradicije.

Neobično ime

Često roditelji žele da izmisle potpuno novo ime tako da neko postojeće malo prilagode promenom nekog slova. U ovakvoj odluci, smatraju psiholozi, vode ih neostvarene ambicije. Počev od neobičnog imena, detetu će i kasnije nametati svoje želje i ciljeve.

Porodična imena

Osobe koje za svoju decu biraju imena članova porodice su sentimentalne. Poštuju svoje korene i trude se da tu ljubav prenesu i mlađima. Imaju stabilne porodice koje drže do svih porodičnih svetkovina.

Uniseks imena

Imena koja pristaju i muškoj i ženskoj deci i dalje su čest izbor. Roditelji koji deci daju takva imena najčešće su vrlo uspešni u svom poslu, a u životu spremni na promene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.