OBRAĆANJE PREDSEDNIKA PRED PUT U BRISEL Svaki razgovor bolji je od svakog ispaljenog metka! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021, 13:32

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA PRED PUT U BRISEL "Svaki razgovor bolji je od svakog ispaljenog metka!" (FOTO)

Predsednik Srbije danas je prisustvovao liturgiji u manastiru Svetog Prohora Pčinjskog.

Nakon svečane akademije, Vučiću je uručen orden manastira Svetog Prohora Pčinjskog, povodom obeležavanja 950 godina od nastanka manastira kod Vranja. Uživo blog sa svečane akademije mogli ste da ispratite na OVOM linku.

Vučić o bitnim spoljnim političkim temama kao svojevrstan uvod u sutrašnje pregovore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dijalog u Briselu.

Predsednik je upitan da deluje da će Kurti izvesti šou, vredi li ići u Brisel?

Povodom tužbi za navodni genocid od strane Aljbina Kurtija, predsednik ističe da time dokazuje da on nije spreman za dijalog.

- Evo ja mu kažem da ne preti, može da tuži, ali to pokazuje da on je on protiv dijaloga. On može da dovede neke ljude, možemo i mi, ali to opet pokazuje da nije spreman na dogovor. U Brisel vredi ići, jer nemate alternativu u razgovoru, jer je svaki razgovor bolji od ispaljenog metka. Ja hoću da sačuvam mir - rekao je predsednik.

Na pitanje da li je dobio neki savet od vladika uoči razgovora u Briselu, predsednik ističe da nije vreme za velike reči, već za borbu koja je pred Srbijom.

- Nisu laki dani pred nama, situacija nije ružičasta, i nije vreme za velike reči, već za čvrst stav. Vreme je da pokažemo koliko smo za dijalog, koliko nam je važno da gledamo u budućnost sačuvamo mir i stabilnost ali to ide teže, jer Albanija napada svakodnevno - rekao je predsednik.

Upitan o situaciji u zemlji.

- Njegova svetost mi je rekla, čestitamo na sjanim uspesima koje Vučić i tamo prave, ali ne znam što se o svemu toliko priča? Da ne mogu da pričam o stopi rasta i o jakoj ekonomiji? Pa što smo sve radili, Srbija je sa najvećim paketima pomoći i narodu i privredi, i svime time da se ne pohvalimo? - upitao je novinara Vučić.

EU ne daje zeleno svetlo, zašto?

- Nema, neće, nikome ne daju. Tri meseca su Ana i ministarstva radili na odmotavanju i razdvajanje dan i noć, akcize, viski i tako dalje. Oni neće, hoće hoće, hvala im, neće neće, hvala im. - rekao je predsednik.

Predsedniku je danas takođe uručen orden manastira Svetog Prohora Pčinjskog.

- Prvi sam posle patrijarha Irineja koji je dobio orde, jedini srpski predsednik koji je dobio orden svetog save, prvog stepena. Ordenje je za mene mnogo važnije, ali i crkve, putevi, fabrike, da budemo ponosni i kada odemo sa vlasti - rekao je predsednik.

Predsednik se iz Vranja obraća trenutno medijima o važnim unutrašnjim i spoljnim političkim temama nakon završetka svečane akademije, sa akcentom na predstojeći dijalog u Briselu. Predsednik je prilikom uručenja ordena rekao sledeće:

- Zbog ovog ordena, dobio sam obavezu više, za mene je važno i da vam kažem da uprkos teškim vremenima i silnim pritiscima, od strane albanskih političara, uprkos njihovim pretnjama. Koliko sutra idem u Brisel i predvodiću našu delegaciju - rekao je Vučić.

A post shared by Александар Вучић (@avucic)

- Obećavam da ćemo se boriti za Srbiju, da ćemo biti sluge samo svoga naroda i svoje države. Borićemo se ne tako što ćemo da im pretimo, već čvrstinom, odgovornim stavom, hoćemo da pobeđujemo, novim fabrikama, većim penzijama, boljom ekonomijom, da budemo ubedljivo boljih od svih drugih, i to niko ne može da nam zabrani - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"SVAKI RAZGOVOR JE BOLJI OD ISPALJENOG METKA" Vučić pred put u Brisel: Kurti ponavlja priču o genocidu kao Paja Patak, nemoj više da nam pretiš

Izvor: Blic, 13.Jun.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon svečane akademije povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom, te da nam je važno da sačuvamo mir i stabilnost.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.