Petoro dece porodice Kerac, u dva dana, ostalo bez majke i oca!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro dece porodice Kerac, u dva dana, ostalo bez majke i oca!

NOVI SAD - Petoro dece ostalo je prepušteno sebi nakon što im je majka Jasminka iznenada preminula od srčanog udara u nedelju, 20. jula na Najlon pijaci na kojoj je prodavala robu da bi ih prehranila. Posle samo dva dana, nakon trećeg infarkta, umro im je i otac Pavle, piše "Dnevnik".

Za tragediju u porodici Kerac sa Podbare, našoj redakciji javila je njihova komšinica iz Gundulićeve ulice. Najstariji brat Miroslav, jedini punoletan od njih petoro, zbog nesrećnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << okolnosti preko noći postao je glava porodice i dok se proces u vezi sa dobijanjem starateljstva ne završi, brinuće o mališanima, od kojih najmlađa sestra ima 10 godina, dva brata imaju po 13 i 14 godina i svo troje pohađaju osnovnu školu, dok sedamnaestogodišnji brat ide u treći razred srednje škole.

Milica Čamangos, iz Centra za socijalni rad, rekla je da deca iz porodice Kerac neće ostati nezbrinuta i da Centar radi na slučaju, te da će rado pomoći oko sahrane Pavla, njihovog oca, ali nam u trenutku pisanja teksta nije mogla dati više informacija o tome kome će pripasti starateljstvo.

"Ukoliko su srodnici iz Kovilja spremni da zatraže starateljstvo i uspunjavaju sve uslove, deca će ići kod njih. Ne treba ih razdvajati, ali najmlađe od njih je moguće da ćemo privremeno smestiti kod nas dok će stariji ostati sa najstarijim bratom", izjavila je Milica Čamangos i najavila da ćemo saznati više u toku procesa za dobijanje starateljstva.

"Deca su, posle ovog što nam se desilo, prebačena kod strica i strine u Kovilj koji su dobro situirani i verovatno će starateljstvo pripasti njima. Znam da je sada sve na meni i da moram naći zaposlenje. Povremeno radim na građevini, ali to nam nije dovoljno", kaže devetnaestogodišnji Miroslav, koji je inače završio srednju saobraćajnu školu "Pinki" na smeru železnički kondukter.

"Zatečen sam situacijom, ali sam svestan da će nam mnogo toga biti potrebno, naročito na zimu. Mama je radila na pijaci i od toga smo živeli, a tata, moler po zanimanju, bio je srčani bolesnik pa ga je to ometalo da radi. Jedina svetla tačka je da je ovaj deo kuće u našem vlasništvu, pripadao je majci, pa bar nismo na ulici", veli Miroslav.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.