Šešelj ponovo u bolnici, sutra nova operacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2012, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj ponovo u bolnici, sutra nova operacija

BEOGRAD, HAG -

Vojislav Šešelj javio je danas porodici, posle pregleda u bolnici izvan Haškog tribunala u koju je jutros prebačen, da će mu najverovatnije sutra biti obavljena nova operacija, saopštila je danas Srpska radikalna stranka (SRS).

Lekari u bolnici izvan Haškog tribunala, u koju je Šešelj prebačen jutros zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, ustanovili su da je defibrilator, koji mu je ugrađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << početkom januara potpuno neispravan, a ne samo jedna elektroda kako su mu saopštili ranije.

Neispravnost je razlog zbog koga je u toku noći aparat proizveo šest elektroškova.

Lekari su najavili da će najverovatnije sutra biti obavljena nova operacija, navodi se u saopštenju SRS.

"Tribunal želi da spreči Šešeljevo iznošenje završne reči"

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj prebačen je danas ponovo u bolnicu van Haškog tribunala, jer mu se tokom noći naglo pogoršalo zdravstveno stanje, saopštio je SRS.

"U toku noći defibrilator koji je ugrađen Šešelju izazvao je šest elektrošokova kako bi sprečio iznenadnu smrt od ubrzanog srčanog ritma", navodi se u saopštenju radikala.

SRS je ocenio da Haški tribunal "nastavlja da ugrožava Šešeljev život sa ciljem da izazove smrtni ishod, jer namerno odugovlači sa rešavanjem problema jedne neispravne elektrode na defibrilatoru".

Kako se navodi, "neophodno je da se obavi još jedna operacija kako bi se neispravna elektroda zamenila, ali ova intervencija još nije ni najavljena".

"Haški tribunal je spreman na sve kako bi sprečio Šešeljevo izvođenje završne reči koje je najavljeno za početak naredne sedmice, jer je Tužilaštvo potpuno poraženo i nije dokazalo nijednu tačku optužnice", ističe se u saopštenju SRS.

Statusna konferencija odložena bez objašnjenja

U Haškom tribunalu je odložena za danas zakazana statusna konferencija u predžalbenom postupku po jednoj od optužnica protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojslava Šešelja za nepoštovanje suda.

Statusna konferencija je trebalo da počne u 10 časova, ali je Tribunal saopštio da je odložena do daljeg i nije naveo razloge za njeno odlaganje.

Šešelj je 31. oktobra prošle godine osuđen na 18 meseci zatvora zbog obelodanjivanja poverljivih podataka koji se odnose na zaštićene svedoke u knjizi čiji je autor.

Sudsko veće je, donoseći tada presudu, naložilo da Šešelj tu kaznu služi uporedo sa prvom kaznom, izrečenom u julu 2009. godine, takođe za nepoštovanje suda.

On je tada osuđen na 15 meseci zatvora zbog obelodanjivanja podataka o svedocima kojima su bile odobrene mere zaštite identiteta.

Treća optužnica proističe iz prvog predmeta, jer Šešelj nije postupio po nalogu veća, koje je od njega tražilo da sa svoje internet stranice ukloni materijale koji su izdati kao poverljivi.

U glavnom postupku, Šešelju se sudi za ratne zločine počinjene na prostoru u Hrvatske, Vojvodine i BiH u periodu od 1991. do 1993. godine. Optuženi će započeti iznošenje završnih reči u ponedeljak, 12. marta.

Tužilašto je ove sedmice za lidera radikala zatražilo kaznu od 28 godina zatvora, tvrdeći u završnoj reči da je optuženi kriv po svih devet tačka optužnice.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS: Šešelja sutra operišu

Izvor: Mondo, 09.Mar.2012

Vojislav Šešelj javio je danas porodici, posle pregleda u bolnici izvan Haškog tribunala u koju je jutros prebačen, da će mu najverovatnije sutra biti obavljena nova operacija, saopštila je danas SRS.

Nastavak na Mondo...

Šešelj sutra na operaciji, u sredu u sudnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2012

BEOGRAD, HAG -..Vojislav Šešelj javio je danas porodici, posle pregleda u bolnici izvan Haškog tribunala u koju je jutros prebačen, da će mu najverovatnije sutra biti obavljena nova operacija, saopštila je danas Srpska radikalna stranka (SRS). Istovremeno, u tribunalu je potvrđeno RTV-u da će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.