Šešelj će doći u četvrtak na saslušanje pred Specijalnim sudom u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj će doći u četvrtak na saslušanje pred Specijalnim sudom u Beogradu

Haški optuženik za ratne zločine, predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da će u četvrtak 10.marta doći na saslušanje u Specijali sud u Beogradu u postupku za njegovo izručenje Haškom tribunalu po nalogu žalbenog vijeća Tribunala.

"Doći ću pred Specijalni sud, očekujem da će tamo doći i veći broj naših stranačkih simpatizera. Iznijeću ono što imam da kažem, kao način svog protivljenja 'isporuci'", rekao je Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << na konferenciji za novinare u sjedištu SRS-a.

On je ponovio da ne namjerava dobrovoljno da se vrati u Haški tribunal i da će, ukoliko odluče da ga izruče, "morati da ga nose".

Šešelj je rekao da je njegovo saslušanje zakazano za 9 sati.

Prošlog mjeseca je raspravno Vijeće Haškog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u slučaju protiv vođe srbijanskih radikala Vojislava Šešelja zakazalo je izricanje presude za 31.mart ove godine.

Šešelj je pušten na privremenu slobodu u Srbiju krajem 2014.godine zbog „humanitarnih razloga“ budući da je obolio od karcinoma.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Hag

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj: Sutra pred Višim sudom ću izneti svoje protivljenje isporuci u Haški tribunal

Izvor: Cafe.ba, 09.Mar.2016

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, komentarišući sutrašnje saslušanje pred Višim sudom u Beogradu u postupku za izručenje Haškom tribunalu gde će mu krajem meseca biti izrečena presuda po optužnici za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u BiH i...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.