Broj poginulih u poplavama u Brazilu povećao se na 75, 103 osobe nestale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2024, 16:08

Broj poginulih u poplavama u Brazilu povećao se na 75, 103 osobe nestale

Broj poginulih u poplavama u južnoj brazilskoj državi Rio Grande do Sul povećao se na najmanje 75, dok se 103 osobe vode kao nestale.
Prethodno je saopšteno da je u poplavama život izgubilo 66 ljudi, a da je nestala 101 osoba.
Nadležne službe su upozorile da bi broj stradalih mogao da se poveća, prenosi Rojters.
Zbog poplava je evakuisano 80.000 ljudi.
Predsednik Luiz Inasio Lula da Silva stigao je u Rio Grande do Sul, zajedno sa većinom članova svog kabineta, kako bi sa lokalnim vlastima razgovarao o spasilačkim akcijama i rekonstrukciji.
Poplave su proteklih nekoliko dana pogodile oko dve trećine od ukupno gotovo 500 gradova u brazilskoj državi Rio Grande do...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U poplavama u Brazilu 66 mrtvih i 101 nestala osoba

Izvor: Danas, 05.Maj.2024

Najmanje 66 osoba je poginulo, a 101 se vodi kao nestalo u južnom Brazilu, koji je pogođen velikim poplavama posle obilnih kiša, saopštila je danas tamošnja civilna odbrana.  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.